Το ΓΕΝ απαντά για το ΝΝΑ.

Απάντηση στις αναρτήσεις μας για το ΝΝΑ, μας έστειλε το ΓΕΝ. Σ΄ ότι αφορά στο θέμα της ιδιαίτερης μεταχείρισης που έχει η γαστρεντερολογική κλινική του νοσοκομείου ,το ΓΕΝ υποστηρίζει ότι εκσυγχροσνισμός του νοσοκομείου έγινε σ΄ όλες τις κλινικές ,απλά από διαφορετικά κονδύλια.

Για το ζήτημα του αξονικού τομογράφου που δεν λειτουργεί ,μας διαβεβαιώνει ότη βλάβη τελικά αποκαταστάθηκε.

Όλη η ανακοίνωση του ΓΕΝ:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και συγκεκριμένα περί «μονομερούς πρόνοιας μόνο για τη γαστρεντερολογική κλινική», «αδυναμίας περίθαλψης των Λίβυων τραυματιών» και την αναφορά για «πλήρη διάλυση» του νοσοκομείου, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

α. Το ΠΝ αξιοποιώντας κυρίως το λογαριασμό Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ναυτικού, που τροφοδοτείται αποκλειστικά από τις κρατήσεις στη μισθοδοσία των στελεχών του ΠΝ και του ΛΣ, την τελευταία τετραετία εκτέλεσε εκσυγχρονισμό όλων των τμημάτων του νοσοκομείου, πλην του γαστρεντερολογικού εργαστηρίου, λόγω της δυσκολίας ανεύρεσης χρηματοδότησης. Η προμήθεια νέου εξοπλισμού για το εν λόγω εργαστήριο, που έδωσε αφορμή για τα δημοσιεύματα, εκτελείται από πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφορά στην κάλυψη μεγάλων απαιτήσεων σε πολύ εξειδικευμένες υπηρεσίας υγείας που παρέχονται όχι μόνο στους δικαιούχους, αλλά γενικά στους Έλληνες πολίτες. Το Γαστρεντερολογικό-Ενδοσκοπικό εργαστήριο του ΝΝΑ είναι από τριακονταετίας κέντρο αναφοράς σε όλη τη χώρα για τη μελέτη των κινητικών διαταραχών του πεπτικού συστήματος και από δεκαετίας κέντρο προωθημένης επεμβατικής ενδοσκόπησης, εξυπηρετώντας όχι μόνο και τα άλλα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, αλλά και ασθενείς των Δημοσίων Νοσοκομείων από όλη τη χώρα.

β. Σε ό,τι αφορά την περίθαλψη των Λίβυων τραυματιών, η νοσηλεία τους συνεχίζεται στο ΝΝΑ από την ημέρα αφίξεώς τους (7 Οκτωβρίου 2011). Κατόπιν του ενδελεχούς κλινικοεργαστηριακού και ακτινολογικού ελέγχου που διενεργήθηκε μετά τη διακομιδή τους, ένας εκ των τραυματιών ήταν αναγκαίο να υποβληθεί σε Αξονική Τομογραφία Κεφαλής. Λόγω πρόσφατης βλάβης του αξονικού τομογράφου του νοσοκομείου (την 4 Οκτωβρίου 2011), η διενέργεια αξονικής τομογραφίας εκτελέσθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, μετά την οποία ο ασθενής επέστρεψε στο ΝΝΑ. Η επισκευή του αξονικού τομογράφου ολοκληρώθηκε εντός μίας εβδομάδας από την εμφάνιση της βλάβης (την 11 Οκτωβρίου 2011). Το προσωπικό του ΝΝΑ κινήθηκε άμεσα (τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες σύμβασης συντήρησης) για την αποκατάσταση της λειτουργίας του αξονικού τομογράφου, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την εξυπηρέτηση όλων των αναγκών μέσω της αλληλοεξυπηρέτησης με τα λοιπά στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής.