OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

Α/ΓΕΕΘΑ: Συνάντηση του Στρατηγού Χούπη με τον Τούρκο ομόλογό του – Τι συμφώνησαν οι δύο Αρχηγοί

07/06/2024 - 13:42
Α/ΓΕΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Από την Τετάρτη 05 έως την Παρασκευή 07 Ιουνίου 2024, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης συμμετείχε στη 17η Σύνοδο των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των Βαλκανικών Χωρών (17th Balkan Chiefs of Defence Conference), που διεξήχθη στο Δυρράχιο της Αλβανίας.

Κατά την έναρξη της συνόδου, χαιρετισμό απηύθυναν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Αλβανίας κ. Bajram BEGAJ, ο Υπουργός Άμυνας της Αλβανίας κ. Niko PELESHI και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας Major General Arben KINGJI ο οποίος κήρυξε και την έναρξη της συνόδου.

Ως επίσημοι προσκεκλημένοι συμμετείχαν ο Deputy Commander της Διακλαδικής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων που εδρεύει στη Νάπολη (Joint Force Command Naples – JFC NAPLES) Lieutenant General Stephen (Steve) KELSEY και ο Director of Cabinet του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Military Committee – EUMC) Major General Johann FRANK.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου συζητήθηκαν οι σύγχρονες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των βαλκανικών χωρών, και αξιολογήθηκαν τα συμπεράσματα από τις ετήσιες εκθέσεις των ομάδων εργασίας.

Στο περιθώριο της συνόδου πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση μεταξύ του Α/ΓΕΕΘΑ και των ομολόγων του, της Βουλγαρίας Admiral Emil EFTIMOV και της Ρουμανίας General Gheorghiță VLAD, και έλαβαν χώρα διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους της Αλβανίας Major General Arben KINGJI και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Lieutenant General Vasko GJURCHINOVSKI.

Στο πλαίσιο των διμερών επαφών και κατόπιν αμοιβαίου αιτήματος των δύο Αρχηγών, συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του General Metin GÜRAK, όπου συμφωνήθηκε η απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους, για την ύπαρξη καλού κλίματος και για την παρακολούθηση της εξέλιξης των συμπεφωνημένων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Κατά την παρουσία του στο Τίρανα, ο Α/ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία κ. Κωνσταντίνα Καμίτση, με την οποία συνομίλησαν για τις εξελίξεις σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο όπως και για τις σχέσεις των δύο χωρών. Καθώς και με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, και αναφέρθηκαν στο σημαντικό ιεροκηρυκτικό, ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται από την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, ενώ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον εμβληματικό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού.

Tags: NATOΑ/ΓΓΕΑΑ/ΓΕΕΘΑ ΧΟΥΠΗΣΓΕΕΘΑΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣΜΟΕΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Chinook
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

CH-47 Chinook: Το άλμα διαθεσιμότητας που αλλάζει την εικόνα της Αεροπορίας Στρατού

21/03/2026 - 09:15
ΓΕΝ - 25η Μαρτίου
ΓΕΝ

ΓΕΝ: Στον Πειραιά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για την 25η Μαρτίου – Οι ώρες επισκεπτηρίου

20/03/2026 - 20:57
Ηνίοχος
ΓΕΑ

«Ηνίοχος 2026»: 914 έξοδοι σε όλο το FIR Αθηνών – Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας [pics]

20/03/2026 - 20:20

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς ανέμους – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000 άνδρες καταλαμβάνει τους λόφους της Καλαμάτας

«Οι πύραυλοι του Ιράν μπορούν να φτάσουν σε Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο» προειδοποιεί το Ισραήλ [pic]

Στάρμερ σε Χριστοδουλίδη: «Οι βρετανικές βάσεις δεν θα χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις στο Ιράν»

«Χτυπήσαμε ισραηλινό F-16» λένε οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν – Άγνωστο αν καταρρίφθηκε

Axios: Άφαντος ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ – CIA και Μοσάντ ψάχνουν απεγνωσμένα σημάδια ζωής του

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 27 Μαρτίου

Ισραήλ: «Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στην ιρανική πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ – Δεν είχαμε συμμετοχή»

Top News

Επικό μπέρδεμα του Νίκου Μουρατίδη στο J2US με τον Steve Provis και τη Μαίρη Βυτινάρος

Σάκης Κατσούλης για Μαριαλένα Ρουμελιώτη: «Τελευταία ταλαιπωρείται στον ύπνο»

«Λύγισε» ο Γιώργος Καπουτζίδης στην πρεμιέρα του «Moments» της Ζέτας Μακρυπούλια

Δανάη Μπάρκα: Το βίντεο που την τράβηξε ο σύντροφός της στην παραλία, με φόντο το ηλιοβασίλεμα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert