Απαλλαγή μετά από 24ωρη υπηρεσία; Μόνο στα χαρτιά!

Η απαλλαγή μετά από 24ωρη υπηρεσία προβλέπεται για τους στρατιωτικούς εδώ και 1,5 χρόνο με προεδρικό διάταγμα. Αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν ισχύει στην πράξη. 

Επιλοχίας που υπηρετεί σε μονάδα της Ταξιαρχίας στην Άσσηρο καταγγέλει μέσω του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων:

«Στην μονάδα μας όμως μάλλον δεν είναι αποδεκτά τα προεδρικά διατάγματα αφού τόσο ο Διοικητής όπως και ο κάθε τυχαίος αξιωματικός παίρνει την πρωτοβουλία να στερεί την απαλλαγή αυτή παρόλο που σε κάθε 24ωρη υπηρεσία μας είμαστε με το πολύ 1 ώρα ύπνο και επιθυμούμε την απαλλαγή ώστε να ξεκουραστούμε.

Δεν είναι λίγες οι φορές που απειλούμαστε έμμεσα από τους αξιωματικούς της μονάδας ότι «Είναι διαταγή τους να μην πάρουμε απαλλαγή μετά από την υπηρεσία και ότι αν φύγουμε θα υποστούμε συνέπειες». Όταν πολλοί από εμάς παραπονούμαστε και λέμε ότι η απαλλαγή είναι δικαίωμα μας αφού προβλέπεται από το σχετικό προεδρικό διάταγμα μας αποκρίνονται: «Εγώ είμαι Λοχαγός….ποιος πρόεδρος της Δημοκρατίας και τρίχες….;»

Δηλάδή μας διδάσκουν ότι ένας Λοχαγός ή διοικητής είναι ανώτερος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αναιρεί το διάταγμα αυτούς;

Μήπως κάποιος πρέπει να τους βάλει στη θέση τους;

Να καταλάβουν ότι είναι αξιωματικοί και όχι πολιτικοί άρχοντες;

Μήπως πρέπει κάποιος να τους εξηγήσει ότι ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΚΟΣΜΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ;
Επιτέλους ας υπάρξει κάποιος έλεγχος ώστε να μην νομίζει ο κάθε διοικητής και ο κάθε τυχαίος αξιωματικος ότι δουλεύουμε σε μια φάμπρικα ΛΟΧΑΓΟΣ Α.Ε ή ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Α.Ε., αλλά να καταλάβει ότι είμαστε στο στράτευμα και εργοδότης μας είναι η μάνα πατρίδα και ότι αυτοί είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των νόμων και των κανονισμών, που αν και οι ίδιοι τους δεν τους τηρούν όπως παραπάνω έχουν μόνο απαιτήσεις από εμάς, μην νοιαζόμενοι τα δικαιώματα μας».