Απάντηση στους «συνδικαλιστές-αυτονομιστές» από έναν στρατιωτικό

Του Εσμια (ΕΤΕΤΗ) Ευ. Κουτρουφίνη .
Προέδρου ΕΣΠΕΠΕΛ – Εκπαιδευτή Ενηλίκων

Τη στιγμή που το Ελληνικό Κράτος βρίσκεται σε δύσκολη  οικονομική κατάσταση και ο Ελληνικός λαός υφίσταται τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες, ομάδα αυτονομιστών «συνδικαλιστών» προσπαθούν να «ρίξουν λάσπη» σε πρόσωπα ανθρώπων που χρόνια τώρα προσπαθούν να δώσουν βήμα και λόγο στους εν ενέργεια στρατιωτικούς, ακόμη και στους ίδιους.

Σε ανθρώπους που παραμέρισαν προσωπικότητα, οικογένεια και καριέρα, προκειμένου σήμερα ο στρατιωτικός να μπορεί μέσα από συλλογικά όργανα εκπροσώπησης να «απαιτεί» τη λύση των προβλημάτων του και τη διατήρηση των λιγοστών κεκτημένων δικαιωμάτων του. Κατηγορούν «ως αρχισυνδικαλιστές» απλούς καθημερινούς συναδέλφους και ότι απολαμβάνουν «κυβερνητικούς θώκους» ενώ στην πραγματικότητα οι ίδιοι προσδοκούν και ευελπιστούν για μια συνάντηση «καλημέρας – καληνύχτας» με οποιοδήποτε πολιτικό ή πολιτειακό θεσμό, με μόνο σκοπό την αυτοπροβολή τους, συμπεριφερόμενοι ως «δελφίνοι». Ξεχνούν την απραξία των προηγούμενων δεκαετιών και απαξιώνουν κάθε προσπάθεια ανθρώπων που συνετέλεσε στη σημερινή πραγματικότητα.

«Χρωματίζουν πολιτικά » τον Πρόεδρο της ΠΟΕΣ, Ανχη (ΣΔΓ) Ανέστη Τσουκαράκη, καθώς κατάφερε να σταθεί «θεσμικά» ως σύμβουλος του προηγούμενου κ. ΥΠΕΘΑ, για πλειονότητα «προβληματισμών» συναδέρφων στα οποία είναι καθημερινά κοινωνός λόγω της θέσης του. Θέλω να θυμίσω στους συναδέλφους μου και «λασπολόγους αρχισυνδικαλιστές» πως ο Έλληνας Στρατιωτικός, διαθέτει σήμερα την κατάλληλη παιδεία και μόρφωση και κατά συνέπεια και την κρίση, με αποτέλεσμα να μπορεί να κρίνει και να διακρίνει «ευτελείς» συμπεριφορές και πως το «πλήρωμα του χρόνου» είναι αναπόφευκτο για όλους μας.

Η ΕΣΠΕΠΕΛ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο «πλευρό» των συναδέλφων στρατιωτικών και θα στηρίζει κάθε «υγιή» προσπάθεια εκπροσώπησης μας απο το δευτεροβάθμιο συλλογικό όργανο εκπροσώπησης μας. Κλείνοντας θα ήθελα να θυμίσω μέρος του γνωστού «ανέκδοτου» του Μακαριστού κ.κ. Χριστόδουλου : «Δεν θέλω να κάνει η κατσίκα μου γάλα, αλλά να ψοφησει του γείτονα».