OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Απάντηση» ΥΦΕΘΑ από Καστελλόριζο στις επιθετικές και αλαζονικές ρητορικές [pics]

25/12/2021 - 19:23
ΥΦΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς, το διήμερο Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021, επισκέφθηκε Μονάδες, Επιτηρητικά Φυλάκια και Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος στην Περιοχή Ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ), στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελλόριζου.

Συγκεκριμένα, την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στις μικρονησίδες Ρω και Στρογγύλη, όπου επισκέφθηκε τα ομώνυμα Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Κυράς της Ρω, ως ένδειξη τιμής στο έργο και την προσφορά της στην πατρίδα.

Οι επισκέψεις του ΥΦΕΘΑ

Τις απογευματινές ώρες ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, του Πολεμικού μας Ναυτικού, που βρίσκεται σε αποστολή στην περιοχή. Κατά την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μικρής διάρκειας ξενάγηση στα βασικά διαμερίσματα της Πυραυλάκατου και παράθεση δείπνου.

ΥΦΕΘΑ

Ανήμερα των Χριστουγέννων ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Καστελλόριζο. Ακολούθως, μετέβη στην έδρα της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή της, Συνταγματάρχη (ΠΖ) Αθανάσιο Φωτεινόγλου για την αποστολή, το έργο και τις δραστηριότητες της ΔΑΝ και παρακάθισε στο γεύμα με το προσωπικό της.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνομίλησε με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και τους στρατεύσιμους οπλίτες της Φρουράς, οι οποίοι με υψηλό φρόνημα και πάθος φυλάσσουν τα σύνορα της χώρας μας στο νοτιοανατολικότερο άκρο της, το υπερήφανο και όμορφο Καστελλόριζο, και αντάλλαξε ευχές ενόψει των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων και την έλευση του Νέου Έτους.

ΥΦΕΘΑ

Από το Καστελλόριζο  ο ΥΦΕΘΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ από το ακριτικό Καστελλόριζο, κοντά στα στελέχη και τους στρατεύσιμους των Ενόπλων Δυνάμεων, εργαζόμαστε για την ειρήνη, θωρακίζουμε τη χώρα μας και πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, απέναντι σε επιθετικές, αλαζονικές ρητορικές απαντάμε με νηφαλιότητα, απαντάμε με ψυχραιμία. Ξεκαθαρίζουμε, ότι οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν έτοιμοι, όποτε χρειαστεί να προασπίσουν τα ιερά και τα όσια, την εθνική μας ανεξαρτησία, τα κυριαρχικά δικαιώματα όλου του ελληνισμού».

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Σαμψάκο, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατοίκους. Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε κατά την άφιξή του στη Ρόδο, ο Διοικητής της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) Υποστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου.

ΥΦΕΘΑ ΥΦΕΘΑ

Tags: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣΥΦΕΘΑ

Related Posts

ΓΕΕΘΑ - Αρμενία
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Yπεγράφη το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» για το 2026

19/12/2025 - 16:35
FDI
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

FDI: Στρατηγικοί πύραυλοι ELSA και οι SYLVER A70 στις τέσσερις φρεγάτες – «Deep Strike» ο νέος ρόλος του Στόλου

19/12/2025 - 09:47
Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09

Διαβάστε Επίσης

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Ευθεία απειλή πολέμου από τον Πούτιν στην Ευρώπη: «Κάτω τα χέρια από το Καλίνινγκραντ»

Abrams: H Aυστραλία ολοκλήρωσε την παράδοση των 49 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία [pics]

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Ο Πούτιν απειλεί την Ευρώπη με πόλεμο: Μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε αποκλεισμό του Καλίνινγκραντ

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert