Από που θα βρεθούν τα λεφτά για την «αποκατάσταση» των μισθών στις ΕΔ; Από τις μίζες!

Η υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των αποδοχών των στρατιωτικών στα επίπεδα του θέρους του 2012 είναι μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις και του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ο πρόεδρος των δεύτερων Πάνος Καμμένος είναι πλέον πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ και η ευθύνη του είναι μεγάλη. Το ερώτημα που θα βρεθούν τα χρήματα είναι εύλογο και αναζητά απαντηση.

Υπάρχει μία πηγή στην οποία ο ίδιος ο Καμμένος πιστεύει ότι μπορεί να ελπίζει. Ποια είναι αυτή; Οι…μίζες!

Για να μην παρεξηγηθούμε. Η τροπολογία για την οποία έγραψε χθες το Onalert.gr την οποία θα φέρει στη Βουλή ο Καμμένος προβλεπει ότι εταιρείες που έχουν καταδικαστεί ή εμπλακεί σε περιπτώσεις διακίνησης μαύρου χρήματος και μίζας θα πρέπει να πληρώσουν ποσά σημαντικά και ανάλογα της ζημιάς που υπέστει η Ελλάδα ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε οποιοδήποτε μελλοντικό διαγωνισμό. Το επιτελείο Καμμένου έχοντας κάνει κάποιους πρώτους υπολογισμούς πιστεύει οτι το ποσό που μπορεί να επιστρέψει στο ταμείο ίσως και να φθάσει τα 800 εκατομμύρια!

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί. Αν προκύψουν τα χρήματα από τις μίζες όλα καλά. Αλλά αν δεν επαληθευτούν οι προβλέψεις από κάπου αλλού θα πρέπει να βρεθούν τα κονδύλια.

Μέχρι στιγμής ο Καμμένος έχει στείλει στον εισαγγελέα δύο υποθέσεις εξοπλισμών και αναμένεται να κάνει το ίδιο με άλλους 14 φακέλους. Ήδη έχουν έρθει σε επαφή μαζί του δύο από τις εταιρείες με “προβληματικές” συμβάσεις. Όλα αυτά ασφαλώς απαιτούν και κάποιο χρόνο.