Αποφοίτηση από τη ΣΔΙΕΠ

Με την παρουσία του Α’ Υπαρχηγού ΓΕΣ Αντγου Ν. Ταμουρίδη και του Διευθυντή Δ’ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Ταξιάρχου Αλκ. Στεφανή, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σχολή Διοικήσεως και Επιτελών στη Θεσσαλονίκη, η αποφοίτηση των σπουδαστών της 19ης εκπαιδευτικής σειράς.

Πρόκειται για το ανώτερο κλαδικό σχολείο του Στρατού Ξηράς, που παρέχει μέσα από εξάμηνη εκπαίδευση τις απαραίτητες και ολοκληρωμένες γνώσεις στους αυριανούς Επιτελείς των σχηματισμών και Διοικητές συγκροτημάτων και μονάδων.

Στην ομιλία του ο Διοικητής της ΣΔΙΕΠ Ταξίαρχος κος Νικ. Ράμμος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του εκπαιδευτικού έργου που επιτελείται στη Σχολή, καθώς και στις νέες μεθόδους που διδάσκονται πάνω στην Επιτελική σκέψη. Ήδη στην αποφοιτήσασα σειρά πραγματοποιήθηκαν και δύο σημαντικά σεμινάρια Διοίκησης και Ηγεσίας. Κλείνοντας την ομιλία του ο κος Ράμμος  και απευθυνόμενος στους σπουδαστές, έστειλε το αισιόδοξο μήνυμα ότι η πατρίδα όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα γρήγορα θα ξεπεράσει και αυτή την κρίση.

Από την πλευρά του ο Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ κος Ταμουρίδης, έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις και οδηγίες προς τους νέους γενικούς επιτελείς, ενώ μετέφερε και τα συγχαρητήρια του Αρχηγού ΓΕΣ κου Κων. Γκίνη.

Στην εκδήλωση εκτός των Στρατιωτικών, Πολιτικών και  Θρησκευτικών αρχών, παρευρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού 5 από τους 99 αποφοιτήσαντες σπουδαστές ήταν από  την Κύπρο.

kranos.gr