OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Άσκηση του Λιμενικού στον Πειραιά – Φωτογραφίες

07/08/2013 - 18:51
Share on FacebookShare on Twitter

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα με απόλυτη επιτυχία στο λιμάνι του Πειραιά άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση περιστατικού εκδήλωσης πυρκαγιάς εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου.

Στην άσκηση που πραγματοποιήθηκε επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «BLUE STAR II» Ν.Π. 10764, συμμετείχαν δύο πλωτά περιπολικά και ένα πλωτό ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πέντε περιπολικά οχήματα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ένα ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, ένα ασθενοφόρο όχημα του Λιμενικού Σώματος, δύο πυροσβεστικά οχήματα και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , καθώς και το ρυμουλκό ασφαλείας του λιμένα Πειραιά.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Γ-Ο/Γ δρομολογημένο πλοίο κατά την προετοιμασία του απόπλου του και ενώ αυτό βρισκόταν παραβεβλημένο στο λιμένα του Πειραιά. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε με την άμεση επέμβαση του πληρώματος, τη λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης του πλοίου καθώς και τη συνδρομή του πυροσβεστικού πλοιαρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ τραυματίες επιβάτες από αναθυμιάσεις μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια και με την καθέλκυση σωστικών λέμβων από το πλοίο σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. 

Την άσκηση, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, παρακολούθησαν, εκτός του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Μπαντιάς, καθώς και η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.
Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε:
«Θέλω να συγχαρώ όσους συμμετείχαν σε αυτή την άσκηση που δείχνει ότι το λιμάνι του Πειραιά, το Λιμενικό Σώμα, το Πυροσβεστικό Σώμα και το ΕΚΑΒ είναι σε άμεση ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιοδήποτε περιστατικών.
Εκατομμύρια επιβάτες διακινούνται με τα πλοία της ακτοπλοΐας και για μας έχει πολύ μεγάλη σημασία η ασφάλεια του επιβάτη. Ο Πειραιάς είναι ένα από τα ασφαλέστερα λιμάνια του κόσμου υποδεχόμενος κάθε χρόνο περισσότερο από 12 εκατ. επιβάτες και επισκέπτες. Θέλουμε να συνεχίσουμε ο Πειραιάς να κρατάει την πρωτοκαθεδρία ως ασφαλέστερο λιμάνι της Μεσογείου.

Επίσης θέλω ξανά να ευχαριστήσω του άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, που παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες, με αυταπάρνηση ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους με πολύ μεγάλο αίσθημα ευθύνης και πολύ μεγάλο βαθμό ετοιμότητας.
Θέλω να ευχαριστήσω και τις εταιρείες της ακτοπλοΐας και ιδιαίτερα τη Blue Star Ferries γιατί και το πλήρωμα της φάνηκε έτοιμο να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες ναυτικοί, οι άνθρωποι της θάλασσας, το Λιμενικό Σώμα και όσοι χρησιμοποιούν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις και αυτό απέδειξε η σημερινή άσκηση».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ,Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Μπαντιάς, δήλωσε τα εξής:
«Νομίζω ότι αυτή η άσκηση απέδειξε την ετοιμότητα που βρίσκονται τα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων, καθώς και όλες οι αρχές  του Πειραιά και είναι νομίζω το ζητούμενο αυτή τη στιγμή στο πρώτο λιμάνι της χώρας, όπου διακινούνται κάθε χρόνο εκατομμύρια επιβατών.
Στον Ελλαδικό χώρο, όπως γνωρίζετε, διακινούνται κάθε χρόνο πάνω από 80.000.000 επιβάτες,  τόσο με τη μορφή της κρουαζιέρας, όσο και με τη ακτοπλοΐας. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη άσκηση, είδαμε την ανταπόκριση των αρχών, η οποία μπορεί να γίνει όχι μόνο  στο λιμάνι αλλά και σε πραγματικές συνθήκες μέσα στο θαλάσσιο χώρο.»
 

Tags: ΑΣΚΗΣΗΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣΛΙΜΕΝΙΚΟ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

05/12/2025 - 20:39
Ορκωμοσία - Δ' ΕΣΣΟ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

05/12/2025 - 15:00
Αρχηγός ΓΕΣ
ΓΕΣ

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

05/12/2025 - 14:47

Διαβάστε Επίσης

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert