OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Charles De Gaulle: «Έδεσε» στη Σούδα η ναυαρχίδα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού

17/02/2023 - 15:15
Charles De Gaulle
Share on FacebookShare on Twitter

Στη Νατοϊκή προβλήτα Κ14 στο Μαράθι Σούδας κατέπλευσε σήμερα το πρωί, η ναυαρχίδα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle.

To αεροπλανοφόρο με τον κωδικό αριθμό R 91 ,προσέγγισε στο Μαράθι με την βοήθεια τεσσάρων ρυμουλκών που το οδήγησαν με ασφάλεια στην Κ14.

Το πλοίο θα παραμένει για 5 ημέρες στα Χανιά στο πλαίσιο της συμμετοχής του αυτή την περίοδο στην επιχείρηση, «Antares». Το ΑΠΕ -ΜΠΕ βρέθηκε στο Charles De Gaulle, στο πλαίσιο ξενάγησης που πραγματοποίησαν αξιωματούχοι του πλοίου.

Πρώτο σημείο ξενάγησης, η γέφυρα διακυβέρνησης του πλοίου στο 9ο επίπεδο του αεροπλανοφόρου όπου σε μόνιμη βάση υπάρχει 8μελες πλήρωμα Από το συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ορατότητα για όλες τις δραστηριότητες στα εξωτερικά καταστρώματα και σε άλλους χώρους.

Στη γέφυρα υπάρχουν ολα τα σύγχρονα μέσα ναυσιπλοϊας, ενώ ο θάλαμος επιχειρήσεων του πλοίου βρίσκεται σε άλλο σημείο.

Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο "Charles De Gaulle" https://t.co/hdD3OdmU0P pic.twitter.com/jsvSggdE8V

— Cretalive.gr (@cretalive) February 17, 2023

Ακολούθησε η ξενάγηση στο διάδρομο απογείωσης και προσγείωσης των πτητικών μέσων του πλοίου όπου υπήρχαν 12 Rafale καθώς και ενα ελικόπτερο, στο οποίο γινόταν εργασίες ανεφοδιασμού.

Τελευταίο σημείο της ξενάγησης ήταν ο κλειστός χώρος προετοιμασίας και επισκευής των πτητικών μέσων όπου τεχνικοί του πλοίου πραγματοποιούσαν εργασίες.

Τα χαρακτηριστικά του γαλλικού αεροπλανοφόρου

Το Charles De Gaulle κινείται με ταχύτητα 27 κόμβων δυνατότητα που του δίνουν δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες. Το μήκος του είναι 261,5 μέτρα και το μήκος που καταλαμβάνει ο διάδρομος απογείωσης και προσέγγισης αεροσκαφών είναι 261 μήκος και πλάτος 64 μέτρα.

Το ύψος του είναι 75 μέτρα. Ο διάδρομος και η περιοχή εκτόξευσης είναι εξοπλισμένα με καταπέλτη σύστημα ασφαλείας προσγείωσης , με δυνατότητα να εξυπηρετήσει 100 αποστολές την ημέρα ενώ το εκτόπισμα του πλοίου είναι 42.500 τόνων.

Το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου είναι 1.350 άτομα και στον αριθμό αυτό προστίθενται ανάλογα με τις από αέρος επιχειρησιακές του ανάγκες, 2.550 άτομα, καθώς και 800 πεζοναύτες. Κατά την παρουσία του πλοίου στα Χανιά έχουν προγραμματιστεί έξοδοι κατά ομάδες μελών του πληρώματος σε σημεία της πόλης και της Περιφερειακής Ενότητας.

Το Charles De Gaulle, διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα αντιμέτρων και ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς .Μπορεί να φιλοξενήσει στόλο αεροσκαφών «Rafale», 12 από τα οποία βρισκόταν κατά την ξενάγηση στο χώρο καταστρώματος και διαφορετικούς τύπους ελικοπτέρων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης . Το πλοίο διαθέτει συστήματα που του παρέχουν τη δυνατότητα να παρακολουθεί μέχρι και 2.000 στόχους. Είναι εφοδιασμένο με το σύστημα πυραύλων επιφανείας- αέρος «Aster 15», εκτοξευτές πυραύλων «Sylver» και δύο συστήματα πυραύλων «Mistral». Το πλοίο διαθέτει νοσοκομείο, γυμναστήριο και πολλούς βοηθητικούς χώρους.

Το Γαλλικό αεροπλανοφόρο είχε καταπλεύσει στη Σούδα και τον Πειραιά τον Μάρτιο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Tags: ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ CHARLES DE GAULLEΓΑΛΛΙΑΓΑΛΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΕΛΛΑΔΑΣΟΥΔΑ

Related Posts

Σμήναρχος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

07/02/2026 - 20:05
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

07/02/2026 - 18:11
F-16
ΓΕΑ

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

07/02/2026 - 16:33

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert