Ρύθμιση δανείων στρατιωτικών: Η «ανακούφιση» είναι…εικονική! Διαβάστε γιατί

Η ρύθμιση χρεών στρατιωτικών προς το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,διαφημίστηκε από την ηγεσία του ΥΕΘΑ ως “μέτρο ανακούφισης”. Και η αλήθεια ότι μπορεί να κοπεί από χρέη καλό είναι. Τι πραγματικά όμως “κόβεται”;

Στρατιωτικός που πήγε να ρυθμίσει το χρέος του είχε την ευγενή καλοσύνη να μοιραστεί την εμπειρία του. Που τελικά δεν ήταν ούτε ευχάριστη,ούτε “ανακουφιστική”, όπως του είχαν πει.

Γράφει λοιπόν στο Onalert ,ο στρατιωτικός:

Ανακούφιση σε 44.000 δανειολήπτες παρέχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για το ένστολο και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με νέο πρόγραμμα ρύθμισης των υφιστάμενων δανείων τους.

Διάβασα την ανακοίνωση αναπαράχθηκε στα ΜΜΕ , διαδίκτυο , διαφημίστηκε και από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και  αν και επιφυλακτικός σκέφτηκα δεν πάω.

Είχα πάρει ένα καταναλωτικό 10.000€ με διάρκεια αποπληρωμής 10 έτη και μηνιαία δόση που παρακρατείται από το μισθό 210€ .

Η ευγενική υπάλληλος αφού τα υπολόγισε μου είπε πως αν επιμηκύνω για άλλα 10 έτη (δηλ 20) το δάνειο η δόση θα πέσει στα 160 € το μήνα και αν πάρω και το πάγωμα για 2 χρόνια η δόση  θα είναι στα 140 €.
Με λίγα λόγια για να κερδίσω 60€ το μήνα  θα πρέπει να καταβάλω στην συνολική διάρκεια του δανείου 38.400€ για τα 10000€ που πήρα. Ανακουφίστηκα «.