OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δαβάκης: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνδράμουν με όλα τους τα μέσα στην φετινή αντιπυρική περίοδο»

17/04/2025 - 18:39
αντιπυρική περίοδο
Share on FacebookShare on Twitter

Σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Θανάση Δαβάκη και τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Πέμπτη 17 Απριλίου, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αντικείμενο τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα των εναερίων μέσων στην φετινή αντιπυρική περίοδο καθώς και την εξασφάλιση του απαιτούμενου συντονισμού μεταξύ του ΥΠΕΘΑ  και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Θεόδωρος Βάγιας, ο Διοικητής ΔΙΚΑΦΚΑ, Ανιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος ΠΝ Θεόδωρος Μικρόπουλος , ο Διευθυντής Α’ κλάδου ΓΕΑ, Υποπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος-Σάββας Τζοβάρας, ο Διευθυντής ΕΓΑ ΓΕΑ, Ταξίαρχος (Ι) Ευθύμιος Γρεβεντόπουλος και ο Διευθυντής Δασοπυρόσβεσης ΠΣ, Αρχιπύραρχος Δημήτριος Αντωνάκης.

Ο ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά και τα αρμόδια στελέχη της στρατιωτικής και πυροσβεστικής ηγεσίας με αντικείμενο τον τεχνικό και επιχειρησιακό συντονισμό μεταξύ των δύο Υπουργείων, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει σε λίγες μέρες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Η προστασία της ζωής, της περιουσίας και του φυσικού μας πλούτου αποτελεί εθνική προτεραιότητα».

Ο Ευάγγελος Τουρνάς, δήλωσε σχετικά:

«Η συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος με τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι μεγάλης σημασίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας, καθώς η κλιματική κρίση είναι πραγματικότητα με πρωτοφανή φαινόμενα που κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του. Η στενότερη συνεργασία και ο καλύτερος συντονισμός όλων όσων έχουμε θέση στο μέτωπο απέναντι στις φυσικές απειλές είναι αναγκαία.

Όχι μόνο στην αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα της επιχειρησιακής δράσης, αλλά και στο στάδιο της πρόληψης. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνδρομή και η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων, με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν, στις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας παίζουν σημαντικό ρόλο.

Σήμερα εξετάσαμε επιχειρησιακά ζητήματα για την φετινή αντιπυρική περίοδο και συμφωνήσαμε ότι στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη διαλειτουργικότητα, το επίπεδο ετοιμότητας και τις δυνατότητες της «άμυνάς» μας στις κλιματολογικές δοκιμασίες, με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία των πολιτών μας, των κρίσιμων υποδομών μας και του περιβάλλοντος».

Tags: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΘΑΝΑΣΗΣ ΔΑΒΑΚΗΣ

Related Posts

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18
Air to Ground
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Air to Ground Course: Πολεμικά σενάρια υψηλής δυσκολίας στο δόγμα αποτροπής του ΑΤΑ

16/12/2025 - 05:11
Αρχηγός ΓΕΑ
ΓΕΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι [pics]

15/12/2025 - 19:37

Διαβάστε Επίσης

EuroPULS: Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την ενσωμάτωση των πυρομαχικών MLRS στα γερμανικά συστήματα πυροβολικού

Ζαπορίζια: Ρωσική επίθεση προκαλεί τον τραυματισμό 26 ανθρώπων

NSM CDS: Νέα παράκτια συστήματα αεράμυνας αποκτά η Δανία, αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ

Κουπιάνσκ: Ελέγχουμε το 90% της πόλης, λένε οι Ουκρανοί – Το αρνούνται οι Ρώσοι

F-35A: Η Lockheed Martin έκανε τα αποκαλυπτήρια για το πρώτο stealth μαχητικό της Φινλανδίας [vids]

Πούτιν: Υπόσχεται επίτευξη των στόχων του στην Ουκρανία, απειλεί με νέα όπλα, χαρακτηρίζει «υστερία» τα περί επίθεσης στην Ευρώπη

Τατζικιστάν: Καταγγέλλει «επίθεση εθνοτικού μίσους» μετά τον φόνο 10χρονου μαθητή από 15χρονο μέσα σε ρωσικό σχολείο

Bundeswehr: Ανοιχτή η συμμετοχή του γερμανικού στρατού σε ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία

Top News

Ο Άρης Μουγκοπέτρος δείχνει τα δάχτυλά του μετά το ατύχημα με την κροτίδα: «Κλαίω από την χαρά μου»

Επίδομα θέρμανσης: Έως τις 23 Δεκεμβρίου η πρώτη δόση

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχονται διαδοχικές κακοκαιρίες τις ημέρες των Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιά με παγωνιά

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άρση της ασυλίας της αποφάσισε η Βουλή – ΝΔ: Ερωτήματα για εμπλοκή της σε ΜΚΟ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert