Δείτε την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου απο C-5 Galaxy! ΒΙΝΤΕΟ

Το 1974, οι ΗΠΑ θεωρούσαν οτι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουν τους Διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πύραυλους (Inter Continental Ballistic Missiles) από τις σοβιετικές πυρηνικές επιθέσεις ήταν να τους τοποθετούν σε αεροσκάφη C-5 Galaxy airlifters και να τους έχουν εν κινήσει.

Οι βαλλιστικοί πύραύλοι μπορούν να εκτοξευθούν από σταθερές τοποθεσίες ή κινητές πλατφόρμες εκτόξευσης, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων, αεροσκαφών, πλοίων και υποβρυχιών. Η φάση της προώθησης μπορεί να διαρκέσει από μερικές δεκάδες δευτερόλεπτα έως αρκετά λεπτά και μπορεί να αποτελείται από πολλαπλά πυραυλικά στάδια εκτόξευσης.

Δείτε το βίντεο από τις δοκιμές εκτόξευσης του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) Minuteman . Απο την φόρτωση μέχρι την άφεση από το βαρύ μεταφορικό αεροσκάφος C-5 Galaxy πάνω απο τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το C-5 Galaxy, έκανε το ντεμπούτο του στο Βιετνάμ, παραδόθηκε στην αμερικάνικη πολεμική αεροπορία το 1969.  Χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά στρατευμάτων, πολεμικών οχημάτων και αεροπλάνων και παραμένει ακόμη σε υπηρεσία

Ειναι επίσης το μεγαλύτερο αεροπλάνο που έχει προσγειωθεί στην Ανταρκτική.

Δειτε το βίντεο για τα C5 Galaxy της Lockheed Martin

Πηγή – Wikipedia/The Aviationist
Απόδοση – OnAlert