OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Ποιοι ονειρεύονται Δεκέμβρη του 44»; Η άποψη ενός απόστρατου στρατιωτικού

06/11/2012 - 00:27
Share on FacebookShare on Twitter

Τις τελευταίες μέρες μετά την εμφάνιση πεζοπόρων καταδρομέων στη Θεσσαλονικη σε θέσεις που αφήνουν ερωτήματα στο αν απέδιδαν τιμές λόγω της 28ης Οκτωβρίου ή αν είχαν ρόλο αστυνόμευσης έχει ανοίξει μια συζήτηση που έφθασε μέχρι και το κοινοβούλιο στο αν μπορούν οι Ενοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη δημοσίων κτηρίων ή ακόμα και σε ρόλο αστυνομικής δύναμης για τη καταστολη επεισοδίων κ τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης. Κυβερνητικοί κύκλοι λένε ότι αυτό έχει προηγούμενο και έγινε στην Ολυμπιάδα του 2004.

Εγινε αλλά η παρουσία του στρατού ήταν κάτι σαν τους εθελοντές του 2004 βηθητική και με σαφείς οδηγίες μη χρήσης όπλων. Άλλωστε οι στρατωτικές δυνάμεις που συμμέτειχαν  δεν έφεραν οπλισμό. Αντίθετα με το σήμερα που αν χρειασθεί να επέμβουν ως δυνάμεις καταστολής σε οδομαχίες θα πρέπει να φέρουν οπλισμό. Αυτο σημαίνει οτι η Αθήνα θα ζήσει μέρες του Δεκεμβρίου του 1944 με άρματα μάχης να εισβάλουν σε κτήρια να γίνεται χρήση βαρέου οπλισμού και δεν θα είναι αρκετή  μόνο η παρουσία του στρατού όπως τον Απρίλιο του 1967 για να φοβηθεί η Αθήνα.

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα πείτε ίσως.

Ίσως όμως η άνοδος ακροδεξιών κομμάτων με την αστυνομία δίπλα τους που τους κλείνει το μάτι πονηρά πολλές φορές και όχι άδικα, να προκαλεί ένα φόβο στους κρατούντες για το τι θέση θα πάρουν οι χαμηλόβαθμοι μάχιμοι αστυνομικοί σε ένα ενδεχόμενο κλιμάκωσης μιας διαδήλωσης και ανοικτής ρίξης στους δρόμους ανάμεσα στην άκρα αριστερά και στην άκρα δεξιά. Φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν μόνο με την αστυνομία να ελέγξουν μια κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν τα προηγούμενα χρόνια αφήνωντας τους λαθρομετανάστες ασύδωτους στην Αθήνα. Οι οποίοι εκμεταλεύομενοι, κάποιοι από αυτούς για να μην γενικεύουμε, το κενό αστυνόμευσης έδωσαν στην Αθήνα την εικόνα που έχει σήμερα. Το έκαναν συνειδητά τα δύο κόμματα εξουσίας θέλοντας με αυτές τους τις κινήσεις να δείχνουν την αριστερή τους κουλτούρα. Ξέχασαν όμως ένα πράγμα ότι οι λαθρομετανάστες δεν ψηφίζουν σε αντίθεση με τους Έλληνες που ψηφίζουν. Και οι ¨Ελληνες τους καταψήφισαν αυτό τους έκανε να τρομάξουν η απώλεια δηλαδή της εκλογικής τους πελατείας.

Σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει ότι είναι έτοιμη να υπερσπιστεί τη δημόσια ασφάλεια ακόμα και αν χρειαστεί να κατεβάσει το στρατο στους δρόμους. Πολύ φοβάμαι όμως ότι την κρίσημη ώρα κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι τα στρατιωτικά τμήματα που θα βρίσκονται στους δρόμους θα ακολουθήσουν πιστά τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ. 

Tags: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚΑΤΑΣΤΟΛΗΥΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Συνάντηση με Πιτ Χέγκσεθ στην Ουάσινγκτον – Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ

03/02/2026 - 08:50
Γενικός Επιθεωρητής ΠΝ
ΓΕΝ

Ο Υποναύαρχος (Μ) Δημήτριος Καπίρης ΠΝ παρέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού [pics]

02/02/2026 - 19:12
drones
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο πόλεμος των drones: Το νέο εγχειρίδιο του ΓΕΣ και η μετάβαση στο νέο δόγμα

02/02/2026 - 05:03

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Θα γίνουν κακά πράγματα στο Ιράν αν δεν κλειστεί πυρηνική συμφωνία» [vid]

Δένδιας: Συνάντηση με Πιτ Χέγκσεθ στην Ουάσινγκτον – Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ

Εμφύλιος στο Σουδάν: Πλήγματα με drones εξαπέλυσαν εκατέρωθεν ο στρατός και οι αντάρτες RSF

Λαβρόφ: «Θεμιτοί στόχοι η παρουσία στην Ουκρανία ξένων στρατευμάτων ή υποδομών»

«Amiral Ronarc’h»: Η γαλλική FDI κατέπλευσε στη Σουηδία, καθώς το Παρίσι επιδιώκει συμφωνία για 4 φρεγάτες

Η επόμενη μέρα των NH-90: Από την καθήλωση στην υποστήριξη – Σύμβαση για συντήρηση από την Aeroservices

Καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και λίγες τοπικές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1966 το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9» προσεδαφίζεται στη Σελήνη

Top News

Νέα Πέραμος: Το σενάριο «αρπαγής τίγρης» που στράβωσε εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία του 27χρονου

Ελένη Φουρέιρα: Η επιτυχία δεν σε αλλάζει, είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου και αυτό είναι πρόβλημα

Εξαφάνιση Λόρα: Νέα στοιχεία για την 16χρονη - «Ανταλλάξαμε 20 λέξεις, δεν θα αναγνώριζε τη φωνή μου» λέει ο ετεροθαλής αδερφός της

Συνταγή για λεμονάτο λαχανόρυζο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert