OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Παναγιωτόπουλος: «Δεν αλλάζει ο στρατιωτικός κανονισμός»

27/02/2013 - 00:25
Share on FacebookShare on Twitter
Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του Στρατιωτικού Κανονισμού ,σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος σε ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου.

Αναφορικά με την ανάγκη αναθεώρησης του Στρατιωτικού Κανονισμού 20 – 2 (ΣΚ 20-2) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, απάντησε ότι «ο ΣΚ 20-2 αναφέρεται στην οργάνωση και τη λειτουργία μόνο των Συγκροτημάτων και των Μονάδων, ενώ η οργάνωση και η λειτουργία Στρατηγείων, Σχηματισμών, Σχολών, Κέντρων Εκπαίδευσης και ορισμένων Μονάδων διέπεται από άλλους κανονισμούς και οργανισμούς.

Δεν υπάρχει καμία διάκριση ως προς την ανάθεση των καθηκόντων και ευθυνών μεταξύ μονίμων και εφέδρων Αξιωματικών, ακθώς και μεταξύ οπλιτών με βάση την προέλευσή (ΕΜΘ, ΕΠΟΠ, οπλίτε θητείας κτλ) .

Ο Κανονισμός ρυθμίζει την λειτουργία των Μονάδων όχι μόνο εν ειρήνη (εντός στρατοπέδου) αλλά και εν πολέμω και σε εκστρατεία (εκτός στρατοπέδου).

Όλα τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις εφαρμόζονται διαχρονικά και ανατίθενται σε όλο το προσωπικό ανεξαρτήτως προέλευσης. Η εφαρμογή του ΣΚ 20-2 δεν επηρεάζει την δομή, την οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού επανεξετάζει από μηδενική και ρεαλιστική βάση τη λειτουργία του συνόλου των υφιστάμενων δομών, Μονάδων και Υπηρεσιών του Στρατού Ξηράς. Λαμβάνονται υπόψη οι λειτουργικές απαιτήσεις, εξετάζεται κάθε πρόταση και αναθεωρούνται οι Κανονισμοί στην έκταση που κάθε φορά απαιτείται, διαφυλάσσοντας πάντοτε το ακέραιο της επιχειρησιακής κατάστασης των Μονάδων και των Υπηρεσιών».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ “από όλα τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι για τα επιτελεία ο ΣΚ 20-2 δεν χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί παρά το ότι είναι σε ισχύ από το 1980, αλλά ίσως και να αναθεωρηθεί στα πλαίσια της από μηδενικής και ρεαλιστικής βάσης που επανεξετάζει το Γενικό Επιτελείο Στρατού τη λειτουργία του συνόλου των υφιστάμενων δομών, Μονάδων και Υπηρεσιών του Στρατού Ξηράς!

Κατά την γνώμη μας είναι παράλογο να είναι σε ισχύ κανονισμοί του 1980 για τις Ένοπλες Δυνάμεις και να μην χρειάζονται αυτοί εκσυγχρονισμό και επικαιροποίηση στην βάση των νέων δεδομένων, των νέων συνθηκών και των νέων αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μόνο το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός τέθηκε σε ισχύ σε συνθήκες γενικής επιστράτευσης, η οποία ήρθει με ΠΔ το 2002 αλλά και το γεγονός ότι τα στρατόπεδα πλέον διαθέτουν στην πλειοψηφία τους ηλεκτρονικά μέσα καταγραφής και παρακολούθησης (κάμερες) καθιστά επιβεβλημένη την αναθεώρηση και τον εκσυγχρονισμό του συγκεκριμένου κανονισμού.
Δυστυχώς ακόμα και για μικρές αλλαγές, αυτονόητες για τους περισσότερους, πρέπει να ξεπεραστούν αγκυλώσεις και νοοτροπίες ετών που θέλουν τα πάντα στάσιμα και αναλλοίωτα στις Ένοπλες Δυνάμεις”.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι συμβαίνει με ενώσεις όπως ο ΣΥΣΜΕΔ στην Ευρώπη;

Επίθεση στον Παναγιωτόπουλο:»Σταμάτα τη κοινωνική πολιτική με τα λεφτά των στρατιωτικών»

Ο Σαμαράς θα δει τον Σάφα για λύση στο θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά
 

Tags: ΒΟΥΛΗΔΗΜΑΡΟΙΚΟΝΟΜΟΥΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

ΚΙΜΩΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

04/12/2025 - 20:00
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

«ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2025»: Ολοκληρώθηκε η εθνική διακλαδική άσκηση κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ

03/12/2025 - 17:01
δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert