Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού – Τι είπε ο ΥΕΘΑ και το ΓΕΣ

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού Γιώργος Κουμεντάκος, μετά από την απόφαση μετάθεσής του, στην οποία προχώρησε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, υπό τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, υπό το φόντο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Πριν από λίγα λεπτά το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρεται σχετικά με τις πληροφορίες για την παραίτηση του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, ενώ και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τοποθετήθηκε επί του θέματος, μιλώντας για την συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία με τα πύρινα μέτωπα στην ελληνική επικράτεια.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει ότι: «Σας γνωρίζουμε ότι τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στην θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα». Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων. Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το δημοσίευμα του OnAlert, βάσει καλά πληροφορημένων και έγκυρων πηγών ποτέ δεν έκανε λόγο για οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός παραίτησης, αντιθέτως επισημάνθηκε ρητώς η υποβολή της παραίτησης, τονίζοντας ακόμα ΄ότι δεν είχε γίνει γνωστή η αποδοχή της από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.