Δίκη Ελλήνων στρατιωτικών: Στον «αέρα» η επιστροφή των δύο – Προς αναβολή η εκδίκαση

Καθυστερήσεις στη δίκη για την τύχη του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κουκλατζή, των δυο στρατιωτικών που αιχμαλωτίστηκαν στον Έβρο. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί τελικά δεν θα περάσουν σήμερα από δίκη στην Αδριανούπολη και όλα φαίνεται πως είναι ανοιχτά.

Προς αναβολή πάει η εκδίκαση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΑΝΤ1. Οι δύο στρατιωτικοί επρόκειτο να δικαστούν σήμερα στην Ανδριανούπολη, κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι γονείς και συγγενείς τους έχουν ήδη φτάσει εκεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά το ότι δεν θα γίνει σήμερα η δίκη, χωρίς να διευκρινίζονται οι λόγοι της αναβολής, οι δικηγόροι των Ελλήνων θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης της προφυλάκισής τους.
Οι οικογένειες των δυο στρατιωτικών βρίσκονται στην Αδριανούπολη και τους συμπαραστέκονται ενώ οι ελληνικές προξενικές αρχές παρέχουν όλη τη νομική εκπροσώπηση.

Αυτό που φοβάται τώρα η ελληνική πλευρά είναι η εμμονή στην τυπολατρία από μέρους των Τούρκων με στόχο η διαδικασία αυτή να πάρει χρόνο και να συνεχιστεί η εσωτερική εκμετάλλευση.
Οι δύο Τούρκοι δικηγόροι, που με εντολή του προξενείου της Ελλάδας έχουν αναλάβει την υπεράσπισή τους φέρονται να έχουν διαβεβαιώσεις τις οικογένειες των δυο στρατιωτικών πως δεν φέρουν σημάδια κακομεταχείρισης και πως είναι καλά στην υγεία τους.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν αρκούν για να τους κρατήσουν στη φυλακή της Τουρκίας, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η στάση των Τούρκων.