Θρίλερ η επιστροφή των 2 στρατιωτικών: Απορρίφθηκε η έφεση – Διπλωματικό ντεμαράζ ΥΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ

Δεν έγινε αποδεκτή η ένσταση των δικηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από το δικαστήριο Αδριανούπολης, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επικοινώνησε το Σάββατο με τον πατέρα του Ανθυπολοχαγού και αύριο,Τρίτη, αναμένεται να ενημερώσει τους ευρωπαίους ομολογους στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ.

Απορρίφθηκε απο το δικαστήριο της Αδριανούπολης, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 η έφεση στην απόφαση προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μετά απο αυτή την δυσαρεστη εξέλιξη τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού θα παραμείνουν έγκλειστα στις Φυλακές της Αδριανούπολης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση της παράνομης εισόδου τους στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επικοινώνησε το Σάββατο με τον πατέρα του Aνθυπολοχαγού και αύριο αναμένεται να ενημερώσει για το θέμα της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές στην Αδριανούπολη τους ευρωπαίους ομολογους του στο συμβούλιο υπουργών Άμυνας της ΕΕ. 

Οι συνήγοροι των δύο στρατιωτικών – Σελίν Οζέλ και Χακάν Γιαλτσιντούγ – υπέβαλλαν σήμερα την ένσταση τους στο 1ο Πρωτοδικείο Αδριανούπολης στο Δικαστικό Μέγαρο Αδριανούπολης. Οι συνήγοροι υπέβαλλαν την ένσταση των πελατών τους για την προφυλάκιση, ζητώντας να αποφυλακιστούν - μεταξύ άλλων – και διότι δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία. 

Ωστόσο, όπως μεταδίδουν τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία οι συνήγοροι κλήθηκαν απο τους δικαστές κι ενημερώθηκαν ότι η έφεση στην απόφαση προφυλάκισης των δύο στρατιωτικών τελικώς απορρίφθηκε. Το υπουργείο Εθνικης Άμυνας τόνιζε οτι οι ελληνικές προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο να μην παραταθεί η κράτηση τους στις κλειστές φυλακές της Ανδριανούπολης αλλά να συνεχιστεί στο Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη κι έτσι να βγουν από τις Φυλακές Αδριανούπολης, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση, κάτι που όμως δεν έγινε αποδεκτό.

Διαβάστε επίσης: Νέα τουρκική πρόκληση – Με νέα NAVTEX η Άγκυρα δεσμεύει το Καστελόριζο