«Δηλώσεις νομιμοφροσύνης» στρατιωτικών για τις αγωγές εναντίον του Οικονομικών;

Με τις πρώτες αγωγές στρατιωτικών να έχουν ήδη κατατεθεί από χθες το ερώτημα που ακόμη και σήμερα “βασανίζει” πολλούς στρατιωτικούς είναι ένα. Αν η απόφαση να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη θα έχει “συνέπειες” για την καριέρα τους ή αν αντιθέτως η αποφυγή οποιασδήποτε νομικής διεκδίκησης θα αποτελεί μια έμπρακτη δήλωση “νομιμοφροσύνης”!

Εκεί έχουμε φθάσει θα πουν κάποιοι αλλά πείτε μας ποιος μπορεί αβασάνιστα να κατηγορήσει τους στρατιωτικούς που εξακολουθούν να σκέφτονται με τέτοιο τρόπο; Στην Ελλάδα ζούμε μην ξεχνιόμαστε.

Το τι θα πράξει ο κάθε στρατιωτικός είναι υπόθεση αυστηρά προσωπική. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κατάθεση αγωγής όχι απλά δεν είναι παράτυπη, παράνομη και ένδειξη “απειθαρχίας” . Είναι η αποθέωση της χρήσης των νόμιμων και συνταγματικών δικαιωμάτων που η Πολιτεία παρέχει στους πολίτες της . Είτε φορούν ,είτε δεν φορούν στολή.

Οι στρατιωτικοί δεν διαδηλώνουν – πλην ελαχίστων συμβολικών περιπτώσεων- δεν κλείνουν δρόμους,δεν κάνουν καταλήψεις , δεν εκβιάζουν πολλά τα δεν… Ακολούθησαν τον απόλυτα νόμιμο και θεσμικό δρόμο για να διεκδικήσουν το δίκιο τους και σ΄ αυτό τον δρόμο εξακολουθούν να προχωρούν.

Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε τι θα πράξουν οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων,αλλά και η πλειοψηφία των ανωτάτων αξιωματικών. Τα ποσά που μπορούν να διεκδικήσουν με τις αγωγές τους είναι σοβαρά και δεν …χαρίζονται εύκολα. Ποια λογική θα ακολουθήσουν; Την κοινή ή την … “ελληνική” που θέλει όσους φορούν στολή να έχουν πάντα την αγωνία να μην στεναχωρηθεί η όποια κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία;

Τα χρήματα που διεδικούν οι στρατιωτικοί δεν είναι “κλεμμένα” , ούτε θα δοθούν “χαριστικά”. Είναι χρήματα δουλεμένα τα οποία κακώς τους τα πήραν μέσα από την έτσι κι αλλιώς πάντα “ελαφριά” τσέπη τους. Η διεκδίκησή τους δεν είναι παράνομη αλλά θα λέγαμε επιβεβλημένη. Η Δικαιοσύνη την οποία συχνά κατηγορούμε στάθηκε στο ύψος της στο θέμα των στρατιωτικών. Μένει να διαπιστώσουμε αν θα γίνει το ίδιο και στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας των ΕΔ.


Διαβάστε ακόμη:


Πως «βάφτισαν» «αυξήσεις» τις επιστροφές «αντίδωρο» στους στρατιωτικούς

Τα «πρέπει» του πρωθυπουργού τα «θέλω» των στρατιωτικών σε πορεία σύγκρουσης

Αυτοί είναι οι μισθοί στρατιωτικών που θα δώσει η κυβέρνηση – Αναλυτικοί πίνακες