Δύτης ανακάλυψε υποβρύχιο φάντασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – ΦΩΤΟ

Δύτες στα ανοικτά των ακτών του ιταλικού νησιού της Σαρδηνίας εντόπισαν το ναυάγιο ενός βρετανικού υποβρυχίου απο τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το υποβρύχιο, που ειχε πλήρωμα 71 μέλη, εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος, περισσότερο απο 70 χρόνια πριν.

Το T-class υποβρύχιο του Βασιλικού Ναυτικού – το θρυλικό, HMS P 311 – ανακαλύφθηκε απο τον κυνηγό ναυαγίων Μάσσιμο Ντομένικο Μπορντόνε και την ομάδα του σε βάθος 100 μέτρων απο την επιφάνεια της θάλασσας, στα ανοικτά της βορειοανατολικής ακτής της Σαρδηνίας.

Ο Μπορντόνε δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα La Nuova Sardegna οτι εντόπισε τη σιλουέτα του υποβρυχίου στα 80 μέτρα και το πρώτο που σκέφτηκε ηταν η τύχη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο υποβρύχιο. «Μια μοίρα που συμμερίζονται πολλοί άνθρωποι από διαφορετικές χώρες, ιδίως στα υποβρύχια», είπε.

 

Το υποβρύχιο, έφυγε απο τη Μάλτα στις 28 Δεκεμβρίου 1942, σε μια αποστολή για να βυθίσει δύο ιταλικά θωρηκτά, αλλά ποτέ δεν ξαναεμφανίστηκε. Έστειλε το τελευταίο σήμα του στις 31 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες βυθίστηκε απο νάρκη. 

Το υποβρύχιο «φάντασμα» βρέθηκε σε εξαιρετικά καλή κατάσταση και βάζει τέλος πλέον σε ενα μυστήριο δεκαετιών.

Ο Μπορντόνε πιστεύει οτι ο εσωτερικός θάλαμος του υποβρυχίου δεν ειχε γεμίσει με νερό, και οτι το πλήρωμα πέθανε απο ασφυξία λόγω της έλλειψης οξυγόνου.