ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: «Όλα στον αέρα» λέει ο Γιάννης Κεφαλογιάννης της ΝΔ

Στον αέρα βρίσκεται ο τρόπος υπολογισμού των εφάπαξ βοηθημάτων που καταβάλλουν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας,σύμφωνα με τον βουλευτή και τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτησή του ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος παραδέχθηκε  εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η υπογραφή της ΚΥΑ που ενσωματώνει τη ρήτρα αξιόμαχου που από το 2014 έχει ζητήσει το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του ν. 4281/2014.
Όπως αναφέρεται στη απάντηση του υφυπουργού Εργασίας, ο τρόπος υπολογισμού των εφάπαξ βοηθημάτων για τα στελέχη των Ε.Δ. θα εξεταστεί στο πλαίσιο της συνολικής αναθεώρησης του ασφαλιστικού που θα προκρίνει το Υπουργείο Εργασίας, δημιουργώντας έτσι περαιτέρω ερωτηματικά σχετικά με το ύψος των εφάπαξ αποδοχών και τον χρονικό ορίζοντα καταβολής τους.

Για το ζήτημα αυτό ο κ. Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
« η απάντηση του υφυπουργού Εργασίας επιβεβαιώνει αυτό που εδώ και καιρό υποψιαζόμασταν: την άρνηση του Υπουργείου Εργασίας να ενσωματώσει τη ρήτρα αξιόμαχου στον υπολογισμό των εφάπαξ παροχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ρήτρα αυτή έβαζε φρένο στις μειώσεις των εφάπαξ για τους ενστόλους και  περιόριζε στο ελάχιστο τις περικοπές όσων αποστρατεύονται από τις 31/7/2014 και μετά. Η κατάργηση της δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα,  επιτείνοντας την  αγωνία και την ανασφάλεια  που η οικονομική συγκυρία δημιουργεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας οφείλει άμεσα να πάρει ξεκάθαρη θέση, να προστατέψει τις αποταμιεύσεις των ενστόλων  την αυτονομία και τη βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων των Κλάδων»