ΒΙΝΤΕΟ: Ο «ναυταίος» πατέρας του Μποντ και τα κορίτσια του

Ένας αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού είναι ο “πατέρας” του πιο θρυλικού πράκτορα όλων των εποχών . Του Τζέιμς Μποντ.
Σαν σήμερα το 1908 ήρθε στον κόσμο ο Ίαν Φλέμινγκ ο οποίος είχε την τύχη να ασχοληθεί με πολλά ,ενδιαφέροντα και συναρπαστικά μέχρι να φθάσει στην δημιουργία του Τζέιμς Μποντ.

Συγγραφέας, δημοσιογράφος και στέλεχος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο , αξιοποίησε τις εμπειρίες του αλλά και την φαντασία του για να πλάσει τον θρυλικό 007.

Γόνος εύπορης οικογένειας είχε πολύ καλή εκπαίδευση στο Ιτον και τη στρατιωτική ακαδημία του Σάντχερστ στα Πανεπιστήμια του Μονάχου και της Γενεύης. Μέχρι και το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η ζωή του χαρακτηρίζεται από θυελλώδεις ρομαντικές περιπέτειες, αποτυχημένες απόπειρες εισόδου στο Φόρειν Οφις και δημοσιογραφική δραστηριότητα για το Πρακτορείο Reuters. Τα τέλη του 1933 τον βρήκαν να εργάζεται στον τραπεζικό -χρηματιστηριακό τομέα.

Ο πόλεμος ήταν η ευκαιρία που ήθελε για να βρεθεί στις μυστικές υπηρεσίες.
Υπήρξε προσωπικός βοηθός του ναυάρχου Τζον Γκόντφρεϊ, διευθυντή του Τμήματος Πληροφοριών του Βασιλικού Ναυτικού (NID – Naval Intelligence Division) και ως υποπλοίαρχος, πλέον, περνά τα χρόνια του πολέμου συνεργαζόμενος με τις υπηρεσίες που διεξήγαν για λογαριασμό της Μ. Βρετανίας τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο «από τις σκιές»: Politιcal Warfare Executive, Joint Intelligence Committee, Secret Intelligence Service και το διαβόητο «Ministry of Ungentlemanly Warfare»: τη Special Operations Executive, από τις τάξεις της οποίας θα μπορούσε κάλλιστα να είχε προέλθει ο Τζέιμς Μποντ. Επίσης, ο Φλέμινγκ ενεπλάκη στη συγκρότηση της 30AU (30 Assault Unit), μιας μονάδας πρακτόρων που συμμετείχαν ενεργά σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, συνοδεύοντας τις μάχιμες μονάδες και συλλέγοντας πολύτιμες πληροφορίες.

Ο φανατικός καπνιστής και πότης Ιαν Φλέμινγκ φαίνεται πως ανταποκρινόταν μάλλον στην «κοσμοπολίτικη» εικόνα του 007.

Πως πήρε το όνομά του ο Τζέιμς Μποντ

“ Το όνομά μου είναι Μποντ . Τζέιμς Μποντ”. Μια από τις πιο διάσημες ατάκες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ωστόσο ο Φλέμινγκ αρχικά είχε άλλη έμπνευση. Είχε ονομάσει τον πράκτορά του Τζέιμς Σέκρεταν ! Αρκετά κακόηχο!
Στο πρωτότυπο κείμενο από τη γραφομηχανή του Φλέμινγκ, που κυκλοφόρησε φαίνεται η μπλε διόρθωση πάνω στο όνομα Σέκρεταν και η αντικατάστασή του με το γνωστό σε όλους μας Μποντ.

Οπως είχε εκμυστηρευθεί κατά το παρελθόν ο Ιαν Φλέμινγκ, το όνομα του Μποντ το πήρε από έναν Αμερικανό ορνιθολόγο με ειδίκευση στα τροπικά πτηνά της Καραϊβικής, η μελέτη του οποίου έπεσε στα χέρια του τυχαία, την περίοδο μάλιστα που έψαχνε όνομα για τον μετέπειτα περιώνυμο πρωταγωνιστή του.
 
Όμως Τζέιμς Μποντ χωρίς όμορφη γυναίκα δίπλα του δεν γίνεται . Όλοι οι Τζέιμς Μποντ είχαν δίπλα τους και από μία σεξοβόμβα, όπως θα θυμηθείτε και στο βίντεο.