Γιατί όλα τα κόμματα έχουν «ξεγραμμένες» τις Ένοπλες Δυνάμεις έναντι της τρόϊκας!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μέσα στον ορυμαγδό της υπερπληροφόρησης -και παραπληροφόρησης- που έχει να κάνει με τις περικοπές μισθών, συντάξεων αλλά και των αποδοχών στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστράτων, “χάνουμε” το βασικό συμπέρασμα αυτής της υπόθεσης: όλα τα κόμματα έχουν τις ΕΔ “ξεγραμμένες”. 

Δεν υπάρχει νομίζουμε ίχνος υπερβολής σ΄ αυτό το συμπέρασμα.

Η ΝΔ είναι σαφές ότι έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος που θα το καταλάβει πιθανότατα στις επόμενες εκλογές: θεώρησε τους στρατιωτικούς δεδομένους.
Είναι σχεδόν …ανέκδοτο να ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ ότι ενδιαφέρεται τώρα για τις ΕΔ. Είναι το κόμμα που με ΥΕΘΑ τον σημερινό αρχηγό του Ευάγγελο Βενιζέλο, “επιτέθηκε” με βάναυσο και αρκετές φορές συκοφαντικό τρόπο στις ΕΔ. Συνδύασε τις περικοπές με τόνους λάσπης εναντίον των στρατιωτικών , τους οποίους παρουσίασε στην υπόλοιπη κοινωνία ως προνομιούχους!

Δεν αναγνώρισε ποτέ το λάθος του. Ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο νέος αρχηγός του Ευάγγελος Βενιζέλος. Φάνηκε και στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Το ΠΑΣΟΚ ,ούτε που ασχολήθηκε με την Εθνική Άμυνα!

Συνεπώς δεν πείθει κανένα ότι θα ασχοληθεί τώρα.

 
 
 
Συμπέρασμα; Κανένα από τα κόμματα που υποτίθεται …μάχονται και για τις ΕΔ αυτής της χώρας δεν ασχολούνται πραγηματικά μαζί τους.

Όχι μόνο δεν έχει περάσει ακόμη και ως σέψη το ενδεχόμενο να πουν ένα μαζικό πολιτικό όχι στις παράλογες πλέον απαιτήσεις της τρόϊκας, αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το χώρο των ΕΔ ως ένα…κουμπαρά τον οποίο όμως εδώ και πολλά χρόνια έχουν αδειάσει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναζητούν από το πρωί 230 εκατομμύρια περικοπών στο ΥΕΘΑ! «Σαφάρι» των Γενικών Επιτελείων


Αποσύρονται 47 αεροσκάφη, 11 πλοία του Στόλου ,400 άρματα! «Ξεσκαρτάρισμα» λόγω κρίσης

Ξαφνική άσκηση αεράμυνας με στόχο…τη τρόϊκα!