Έρχεται αύξηση θητείας – Τι δείχνει η «διαρροή» για 6μηνη υποχρεωτική θητεία στα σύνορα

Έρχεται αύξηση θητείας και πάλι στο προσκήνιο. Δεν πρόκειται για πληροφορία αλλά για απλή λογική. Η διαρροή περί “υποχρεωτικής θητείας στη μεθόριο επί εξάμηνο” που έγινε από το περιβάλλον του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν “βγαίνει” διαφορετικά λένε ανώτεροι και ανώτατοι επιτελείς του στρατού ξηράς που “καίγεται” για το ζήτημα.

“Αυτή τη στιγμή οι υπόχρεοι κανονικής θητείας τοποθετούνται στην μεθόριο και απολύονται από εκεί. Παρόλα αυτά τα προβλήματα επανδρέωσεων που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μεγάλα και γνωστά. Πως θα “μειώσουμε” επί της ουσίας το χρόνο παραμονής τους στις ακριτικές μονάδες χωρίς να έχουμε καταστροφικές επιπτώσεις”,εξηγεί στο Onalert αξιωματικός.

“Εκτός αν έχουν πια αποφασίσει ότι η αύξηση της στρατιωτικής θητείας είναι μονόδρομος και μιλάμε για αύξηση τουλάχιστον τριών μηνών”,προσθέτει αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι στρατηγοί δεν θα έβλεπαν αρνητικά ακόμη μεγαλύτερη αύξηση.

Σε ρεπορτάζ του Έθνους όπου η πρόταση για εξάμηνη υποχρεωτική θητεία στα σύνορα “χρεώνεται” στον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβρμόπουλο, γίνεται και λόγος για “σύστασή” του προς τα Γενικά Επιτελεία να γίνονται οι “κατ΄ εξαίρεση” μεταθέσεις με “φειδώ”.

Το θέμα της θητείας πάντως ο Αβραμόπουλος το είχε αντιμετωπίσει και στην πρώτη του θητεία ως ΥΕΘΑ. Αρχικά είχε τοποθετηθεί υπέρ της αύξησης της διάρκειάς της αλλά μετά από τις πρώτες αντιδράσεις που υπήρξαν είχε “παγώσει” το θέμα.