Έχει και το Προεδρικό Μέγαρο «κοινωνικά αιτήματα» για στρατεύσιμους;

Οι πιέσεις για ικανοποίηση κάποιων “κοινωνικών αιτημάτων” προς το ΥΠΕΘΑ δεν έχουν ασφαλώς σταματήσει,παρά τις κάθετες τοποθετήσεις που έχουν γίνει και από τους τρεις υπουργούς. Δύσκολο να αλλάξουμε συνήθεια. Κι αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι αιτήματα έχουν φθάσει σε Γενικά Επιτελεία ακόμη και από το Προεδρικό Μέγαρο!

Δεν πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωρίζει τα αιτήματα τα οποία προφανώς έχουν τεθεί από υπηρεσίες της Προεδρίας . Αν πραγματικά χρειάζονται στρατεύσιμους στο Προεδρικό ή πέριξ αυτού μια καλή ιδέα θα ήταν να επιλέξουν στρατεύσιμους από τις λίστες των κοινωνικά ασθενέστερων νεαρών που υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους κι αντιμετωπίζουν πραγματικά αξεπέραστα οικονομικά προβλήματα. Θα ήταν ότι το καλύτερο.

Η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχει δεσμευτεί ότι θα δώσει τέλος στις ανεξέλεγκτες μεταθέσεις στρατευσίμων . Και ότι θα υπάρξει πραγματική μέριμνα για όσους στρατεύσιμους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος είχε περιγράψει κι ένα ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του οποίου ο καθένας θα μπορεί να έχει εικονα για τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις. Ελπίζουμε να λειτουργήσει σύντομα…

Διαβάστε ακόμη:

Η μπάντα του ΠΝ αποχαιρέτησε τον παλιό και υποδέχθηκε τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Γιατί ο Ήσυχος δείχνει να έχει καταλάβει το πραγματικό πρόβλημα της θητείας