F-16: «Ο γιος μου είναι καλά», λέει ο πατέρας του πιλότου του μαχητικού που έπεσε στην Ψαθούρα

Λίγο μετά την 13:30 το μεσημέρι «πάγωσαν» στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), όταν ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block 52+ κατέπεσε ανοιχτά της Ψαθούρας.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας διάσωσης. Οι πρώτες πληροφορίες ήταν καθησυχαστικές, καθώς μαρτυρίες από την περιοχή ανέφεραν ότι είδαν αλεξίπτωτο, δηλαδή ο πιλότος πρόλαβε να κάνει έγκαιρη χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Λάρισα σε σχηματισμό 4, για να κάνει επαιδευτική πτήση πάνω από το Αιγαίο.

O πιλότος του F-16 εντοπίστηκε και παρελήφθη από ελικόπτερο Super Puma της 130 Σμηναρχίας Μάχης στις 15.02, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης, πατέρας του πιλότου του F-16, μίλησε στο LIVE NEWS του Νίκου Ευαγγελάτου, τονίζοντας ότι δεν είναι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση.

«Τώρα πάω από τη Λάρισα στην Αθήνα για να δω το παιδί μου. Σε επικοινωνία που είχαμε μου είπε πως είναι καλά, αλλά δεν είχα καλό σήμα και δεν ξέρω κάτι άλλο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI