Πλήθος κόσμου παρακολούθησε σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026, την δοκιμαστική πτήση του F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Ο Επισμηναγός (Ι) Χρήστος-Πάρις Χαρίτος, ο οποίος θα βρίσκεται στο κόκπιτ του F-16, έκανε σήμερα την «πρόβα» για την μεγάλη παρέλαση της Τετάρτης, που θα εντυπωσιάσει με τους ελιγμούς του στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.
Πέρα από την εντυπωσιακή επίδειξη, στη στρατιωτική παρέλαση θα συμμετάσχουν αεροσκάφη F-16 Viper, Mirage, Phantom, Orion μαζί με ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού. Όπως αποκαλύψαμε στο OnAlert.gr, στον ουρανό της Θεσσαλονίκης θα πετάξει και ένα KC-390 Millenium της πορτογαλικής Πολεμικής Αεροπορίας, το νέο μεταγωγικό αεροσκάφος που αποκτά η ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Δείτε εντυπωσιακά πλάνα από τη δοκιμαστική πτήση του F-16 «ΖΕΥΣ»


Φωτογραφίες / Βίντεο: Άγγελος Λαμπίδης




