«Falcon Leap-23»: Ολοκληρώθηκε στην Ολλανδία η πολυεθνική άσκηση με συμμετοχή και ελληνικών ΕΔ [pics, vid]

Η πολυεθνική άσκηση «Falcon Leap-23», που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων από 13 χώρες, μεταξύ των οποίων και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η άσκηση Falcon Leap-23 εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της συνέργειας με φίλες και σύμμαχες χώρες.

Διοργανώνεται σε ετήσια βάση στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της επιχείρησης «Market Garden» και αποσκοπεί στην επαύξηση της ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών, καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα αεραποβατικών επιχειρήσεων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση Falcon Leap-23 με:

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, εκτελέστηκαν αντικείμενα ρίψης φορτίων καθώς και αλεξιπτωτιστών ημέρα και νύχτα, με τις μεθόδους Στατικού Ιμάντα και Ελεύθερης Πτώσης, στο πλαίσιο εκτέλεσης αεραποβατικών επιχειρήσεων, ενώ το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν επετειακό άλμα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα από την άσκηση Falcon Leap-23: