Σαμαράς: Οχι άλλη φορολόγηση στο επίδομα επικινδυνότητας

Στην συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο δεν συζητήθηκαν μόνο οι κρίσεις Αρχηγων.
Το μεγάλο θέμα που εχει προκύψει με την διπλή φορολόγηση του επιδόματος επικινδυνότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις τέθηκε απο τον κ. Αβραμόπουλο στον κύριο Σαμαρα με αποτέλεσμα λιγη ωρα μετα την συνάντηση ο πρωθυπουργός με ανακοίνωση του ξεκαθάρισε οτι δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα.

Στην πολιτική των ελεγχόμενων και λελογισμένων ελαφρύνσεων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, που έχουν πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση βαδίζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, που επικαλείται απόφαση του Αντώνη Σαμαρά δεν πρόκειται να εφαρμοστούν αλλαγές στη φορολόγηση του λεγόμενου επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας για τους ενστόλους.

Η φορολόγηση του επιδόματος, που αφορά στις μάχιμες μονάδες του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας ( όπως οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών, οι ναρκαλιευτές, οι αλεξιπτωτιστές, οι άνδρες των ΕΚΑΜ και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ κλπ) επανέρχεται στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα. Τυχόν παρακρατήσεις που έχουν ήδη γίνει εν τω μεταξύ, θα επιστραφούν στους δικαιούχους” αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Συμπληρώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στους αρμόδιους Υπουργούς για άμεση νομοθετική ρύθμιση του θέματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθαρογράφτηκε η απόφαση του ΣτΕ ,με τον μισθό Ιουνίου οι «διορθώσεις»