Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: «Σε απόσταση αναπνοής» από την αεροπορική βάση Δεκέλειας

Μαίνεται η φωτιά στην Βαρυμπόμπη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, ενώ ακόμα και αεροπορικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν επέμβει για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, η οποία έχει αναγκάσει τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις οικίες τους και να εκκενώσουν την περιοχή για την προστασία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται 500 μέτρα από την αεροπορική βάση της Δεκέλειας στο Τατόι, ωστόσο δεν έχει δοθεί ακόμα εντολή εκκένωσης, την ίδια στιγμή που ελληνικά ελικόπτερα Σινούκ επιχειρούν στην περιοχή.

Νωρίτερα, εκκενώθηκε προληπτικά και η κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό», που βρίσκεται κάτω από την πλατεία της Βαρυμπόμπης. Περίπου 80 παιδιά που φιλοξενούνταν στην κατασκήνωση, μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ κι έχουν αρχίσει ήδη να τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η πυρκαγιά έχει τρεις μεγάλες εστίες: Η μια είναι στην Άνω Βαρυμπόμπη, η άλλη είναι πολύ κοντά σε ιππικούς ομίλους της περιοχής, ενώ η τρίτη, η οποία εμπνέει και τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι πολύ κοντά στον οικισμό Αδάμες, κοντά στην Εθνική Οδό. Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή, καθώς η φωτιά περνάει προς τη Βαρυμπόμπη και βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια.