OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΑ

111 Πτέρυγα Μάχης: Η ολοκλήρωση της ΕΔΕ και οι αντιδράσεις στην Πολεμική Αεροπορία

31/07/2023 - 16:58
111 Πτέρυγα Μάχης
Share on FacebookShare on Twitter

Του Κώστα Αλατζά

Αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΈΔΕ) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) για τα αίτια και τις συνθήκες καταστροφής της αποθήκης πυρομαχικών που άνηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης, από τη πυρκαγιά της 27ης Ιουλίου στη Νέα Αγχίαλο.

Όπως πληροφορείται το On Alert, σήμερα μετέβη στην 111 Πτέρυγα Μάχης ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς. Ο αρχηγός ΓΕΑ αφενός θα ενημερωθεί για την εξέλιξη της κατεπείγουσας έρευνας αφετέρου η παρουσία του στην αεροπορική βάση θεωρείται απαραίτητη, καθώς το προσωπικό της 111 Πτέρυγας Μάχης αισθάνεται εκτεθειμένο στη δημόσια κριτική για ελλιπή μέτρα πυρασφαλείας στην αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια το γεγονός ότι για τη φωτιά στα πυρομαχικά των F-16 η κριτική εστιάστηκε στα μέτρα πρόληψης και προστασίας της Πολεμικής Αεροπορίας και όχι στον επιχείρηση του Πυροσβεστικού Σώματος που δεν κατάφερε να μην επεκταθεί η φωτιά στην αεροπορική βάση.

Όπως σημειώνουν στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας στο OnAlert, ο διοικητής επικοινωνιακά «καρατομήθηκε» χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί η ΈΔΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής της 111 ΠΜ μετακινήθηκε την επομένη της καταστροφής των πυρομαχικών στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας ωσότου ολοκληρωθεί η ΕΔΕ. Πριν την ανακοίνωση της προσωρινής μετακίνησης του είχε διαρρεύσει στον Τύπο ότι «επίκειται η καρατόμηση του».

Τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ότι στα μέσα ενημέρωσης η κριτική επικεντρώθηκε στις ενέργειες ή τις ενδεχόμενες παραλείψεις της Πολεμικής Αεροπορίας και σε καμία περίπτωση στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής. Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται υπάρχουν και φωτογραφίες από drones που απαντούν στις αιτιάσεις που ακούστηκαν ότι δεν ήταν καθαρισμένος ο περίγυρος της αποθήκης.

Είναι προφανές ότι το πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται με ενδιαφέρον και θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων καθώς οι πρωτοφανείς εκρήξεις προκάλεσαν τρόμο στους κατοίκους της νέας Αγχιάλου και ευτυχώς (!) μόνο μικρές απώλειες στο οπλοστάσιο της πολεμικής Αεροπορίας.

Tags: 111 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣΑ/ΓΕΑΕΔΕΕΛΛΑΔΑΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Related Posts

ΓΕΕΘΑ - Αρμενία
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Yπεγράφη το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» για το 2026

19/12/2025 - 16:35
FDI
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

FDI: Στρατηγικοί πύραυλοι ELSA και οι SYLVER A70 στις τέσσερις φρεγάτες – «Deep Strike» ο νέος ρόλος του Στόλου

19/12/2025 - 09:47
Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert