Α/ΓΕΑ: Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Leonardo στην Ιταλία – Πέταξε με M-346 [pics]

Από την Τετάρτη 9 έως την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Leonardo Aircraft Division» και «Leonardo Helicopters Division», στην Ιταλία, στο πλαίσιο της έλευσης του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους Μ-346 στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Α/ΓΕΑ συναντήθηκε με τον Managing Director, κ. Marco Zoff, τον Senior Vice President Commercial & Customer Services, κ. Dario Marfe και τον Vice President International Campaigns, Italian Government Export Support, κ. Francesco Barontini, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της παραγωγής του αεροσκάφους Μ-346 και της εν συνεχεία υποστήριξης των αεροσκαφών C-27J, για το πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35 και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, συμμετείχε σε πτήση με το αεροσκάφος Μ-346 όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τις επιδόσεις του αεροσκάφους, ενώ συνομίλησε με την ελληνική αποστολή που βρίσκεται εκεί.

Δείτε τις φωτογραφίες: