Α/ΓΕΑ: Πέταξε με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Μ-346 στις εγκαταστάσεις της Leonardo στην Ιταλία

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, «πέταξε» σήμερα το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Μ-346 στις εγκαταστάσεις της αμυντικής εταιρείας Leonardo στην Ιταλία.

Την ανακοίνωση έκανε η Πολεμική Αεροπορία με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενη από δύο φωτογραφία του Α/ΓΕΑ λίγο πριν απογειωθεί.

Το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Μ-346, θα βρίσκεται σύντομα στο Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, όπου θα αντικαταστήσει το εκπαιδευτικό Τ-2. Το έργο έχει αναλάβει η ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems, σε συμφωνία που υπογράφηκε με την Ελλάδα στις αρχές του 2021.

Με την ενεργοποίηση της σύμβασης οι Έλληνες πιλότοι αλλά και χειριστές άλλων Πολεμικών Αεροποριών θα μπορούν να εκπαιδεύονται στα 10 αεροσκάφη Μ-346 που θα βρίσκονται στην 120 Πτέρυγα η οποία αναβαθμίζεται σε Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης.

Η σύμβαση προβλέπει επίσης την τεχνική υποστήριξη των εκπαιδευτικών αεροσκαφών Τ-6 που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία καθώς και την εγκατάσταση δύο προσομοιωτών για την εκπαίδευση των χειριστών.