ΓΕΑ: Επαναλειτουργεί το ανακαινισμένο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόι [pics]

Από την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, επαναλειτουργεί το ανακαινισμένο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, με νέα εκθέματα, ειδικές ξεναγήσεις και ενημερώσεις, καθώς και προσομοιωτές πτήσεων, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ.

Το μουσείο μπορουν να επισκέπτονται οι πολίτες κάθε Σάββατο και Κυριακή τις ώρες από 09:30 έως 16:30 (εκτός των επίσημων αργιών ή κατόπιν απόφασης της Διοίκησης της ΠΑ) ενώ τις εργάσιμες ημέρες εκπαιδευτικοί οργανισμοί – ομάδες -οργανώσεις – σύλλογοι και πολιτιστικοί φορείς, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ή μέσω email και κατόπιν έγκρισης.

Για την είσοδο στην Α.Β. Δεκέλειας απαιτείται:

Για τους έχοντες την Ελληνική Ιθαγένεια, η επίδειξη του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας σε φυσική μορφή.

Για τους μη-έχοντες την Ελληνική Ιθαγένεια:

Για τους διαμένοντες στην Ελλάδα η επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου και της άδειας παραμονής στην Ελλάδα ή επικυρωμένου φωτοαντίγραφου από τις αρμόδιες αρχές.

Για τους διερχόμενους πολίτες άλλων χωρών:

Συμφωνίας Schengen, η επίδειξη της ατομικής τους ταυτότητας (Identification Card) της χώρας τους ή του διαβατηρίου τους.

Εκτός Συμφωνίας Schengen, η επίδειξη του διαβατηρίου τους σφραγισμένου για την είσοδο στην Ελλάδα από επίσημη Ελληνική Αρχή.

Η είσοδος στο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας είναι δωρεάν. Οι χώροι του Μουσείου ΠΑ είναι εύκολα προσβάσιμοι σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Εάν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη βοήθεια προτείνεται η προ-συνεννόηση με το προσωπικό του Μουσείου.