ΓΕΑ: Πρώτη εκπαίδευση για ΕΜΥ και EUMETSAT για την Εκμετάλλευση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων

Από τη Δευτέρα 23 έως και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η 1η Εκπαιδευτική Επιστημονική Δραστηριότητα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Εκμετάλλευση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT), με τη συμμετοχή 30 νέων επιστημόνων, μεταπτυχιακών φοιτητών και νέων ερευνητών από τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα των κρατών-μελών του Οργανισμού, όπως ανακίνωσε το ΓΕΑ.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες απέκτησαν βασικές γνώσεις στις αρχές τηλεπισκόπησης των δεδομένων και των προϊόντων των μετεωρολογικών δορυφόρων του EUMETSAT, την ενσωμάτωση των δεδομένων και των προϊόντων στα επιστημονικά τους έργα και την έρευνα που διεξάγουν στα Ακαδημαϊκά τους Ιδρύματα. Συμμετείχαν σε ενημερωτικές διαλέξεις και απέκτησαν πρακτική εμπειρία στην οπτικοποίηση και επεξεργασία των δεδομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΑ, η δραστηριότητα είναι μια συνεργατική προσπάθεια ανάμεσα στην ΕΜΥ και τον EUMETSAT με στόχο να ενισχύσει την συνεργασία των Μετεωρολογικών Υπηρεσιών των μελών-κρατών του Οργανισμού και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.