ΓΕΑ: Σύσκεψη Ομάδας Εργασίας Διαχειριστών Μετεωρολογικών Radar «EUMETNET» [pics]

Από την Τετάρτη 14 έως την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, διοργανώθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), σύσκεψη της ομάδας εργασίας των διαχειριστών των Μετεωρολογικών Radar «EUMETNET Operational Programme for the Exchange of Weather Radar Information (OPERA) ET2024», όπως ανακοίνωσε σήμερα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ).

Σκοπός του προγράμματος, σύμφωνα με το ΓΕΑ, είναι η δημιουργία πανευρωπαϊκών συνθετικών εικόνων προϊόντων μετεωρολογικών Radar.

Κατά την έναρξη των εργασιών της σύσκεψης χαιρετισμό απεύθυνε ο Διοικητής της ΕΜΥ, Ταξίαρχος (ΜΤ) Σπυρίδων Μπαρσάκης. Στην εν λόγω σύσκεψη εκτός από την ΕΜΥ συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Μετεωρολογικών Υπηρεσιών της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Ελβετίας, της Εσθονίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας, της Ισλανδίας, της Ισπανίας, της Κροατίας, της Κύπρου, της Λετονίας, της Νορβηγίας, της Ολλανδίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας,  της Ρουμανίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας, της Σουηδίας, της Τσεχίας και της Φιλανδίας, που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα του EUMEΤNET.

Δείτε φωτογραφίες: