Ο «σιωπηλός» πτέραρχος Τσαντηράκης είχε θετικό πρόσημο

Ο πτέραρχος Αντώνης Τσαντηράκης ήταν ίσως ο πιο “σιωπηλός” Αρχηγός ΓΕΑ που πέρασε απ΄ αυτή τη θέση. Δημόσιες σχέσεις μηδέν, επαφές με δημοσιογράφους ανύπαρκτες. Αλλά αυτό δεν του κόστισε καθόλου, αποδεικνύοντας ότι όλα αυτά δεν χρειάζονται. Αρκεί να κάνεις σωστά τη δουλειά σου. Όσο σ΄ αφήνουν οι συνθήκες και οι πολιτικοί σου προϊστάμενοι.

Ο “σιωπηλός” πτέραρχος Τσαντηράκης μίλαγε με τον τρόπο του όταν κι όπου έπρεπε. Δέχτηκε πολλές πιέσεις ,του πήγαν πολλές φορές σημειώματα με ονόματα στο γραφείο του για “μεταθέσεις και τοποθετήσεις”. Αντιστάθηκε με τον τρόπο του και δεν έχασε σχεδόν ποτέ.

Υπό συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες κατόρθωσε να κρατήσει την Πολεμική Αεροπορία σε αξιοπρεπή επίπεδα. Επί των ημερών του είδαμε επιτέλους απόφαση για κρίσιμα ανταλλακτικά μαχητικών αεροσκαφών που χρόνια τα …συζητούσαμε. Κι αυτό πρέπει να του το πιστώσουμε.

Επίσης με τον δικό του τρόπο -δεν ξέρουμε πως- κατάφερε να κρατήσει ήρεμη την συνήθως “ζωηρή” Πολεμική Αεροπορία και το προσωπικό της. Δύσκολη αποστολή.

Ακόμη και στην “μάχη” των κρίσεων ο κ.Τσαντηράκης παρέμεινε ψύχραιμος. Και είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις ανώτατου αξιωματικού που δεν υπήρξαν, “διαρροές”, “πιέσεις”, “καρφώματα” και “στρατηγική παραμονής” για λίγο ακόμη στη καρέκλα του Αρχηγού.

Για όλα αυτά και για άλλα πολλά το πέρασμά του από την Αρχηγία της ΠΑ δεν μπορεί παρά να έχει θετικό πρόσημο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε Λήμνο-Σκύρο ο Τσαντηράκης

 
Το παρασκήνιο των κρίσεων! Γιατί έφυγαν οι 3 Αρχηγοί πως «επιβίωσε» ο Κωσταράκος