Όλη η πτήση θρίλερ του F – 4 που παραλίγο να οδηγήσει σε τραγωδία! Επιβεβαίωση Onalert

Πτήση στα 300 πόδια ήταν το σενάριο της εκπαιδευτικής πτήσης που εκτελούσε το F – 4 Phantom ,το οποίο όπως αποκάλυψε το Onalert γλίτωσε από θαύμα τη συντριβή. Η εξωτερική δεξαμενή του αεροσκάφους “βρήκε” στην επιφάνεια της θάλασσας και είναι πραγματικά μεγάλη τύχη για τους δύο χειριστές ότι σώθηκαν, κατάφεραν να ελέγξουν το αεροσκάφος και να κάνουν αναγκαστική προσγείωση στην Καλαμάτα.

Από πηγές του ΓΕΑ επιβεβαιώνεται απόλυτα το ρεπορτάζ του Onalert και επισημαίνεται ότι “γίνονται όλες οι αναγκαίες έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια του συμβάντος”. Με απλά λόγια διερευνάται πως και γιατί το αεροσκάφος βρέθηκε να πετά σε ύψος χαμηλότερο των 300 ποδών!

Πληροφορίες που δεν σχολιάζονται από το ΓΕΑ αναφέρουν ότι γίνονται ενέργειες για την αντικατάσταση του υποδιοικητή της μονάδας από την οποία απογειώθηκε το F – 4. Ο υποδιοικητής ήταν κι ένας από τους δύο χειριστές του αεροσκάφους. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες προφανώς δεν τίθεται θέμα αλλά αν αποδειχτεί ότι υπήρξε παραβίαση των κανόνων ασφαλείας ,τότε το πράγμα αλλάζει.

Αυτό που πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί το ΓΕΑ έκρινε σκόπιμο να καρατήσει μυστικό το γεγονός και σε δεύτερη φάση να παρουσιάσει μια τελείως διαφορετική εκδοχή του , η οποία έλεγε για “σύγκρουση του αεροσκάφους με πτηνό” ,η οποία και οδήγησε στην αναγκαστική προσγείωση.

Διαβάστε ακόμη:

«Ακούμπησε» στο κύμα F – 4! Πως αποφεύχθηκε η τραγωδία τι εκδοχή παρουσίασε το ΓΕΑ!