Πολεμική Αεροπορία: Στο εξωτερικό η 24χρονη υπαξιωματικός

Μοναδικό θέμα συζήτησης συνεχίζει να είναι στη μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας του Αράξου ο βαρύτατος τραυματισμός της 24χρονης υπαξιωματικού, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, όταν κατά τη διάρκεια επίσημης διήμερης άσκησης στην οποία κι έπαιρνε μέρος, συμμετείχε στη διαδικασία μεταφοράς καυσίμων, μέχρι την «πίστα», όπου βρίσκονταν μαχητικά αεροσκάφη.

Από τη μέρα του σοβαρότατου ατυχήματος και μετά, ο κόσμος των Ενόπλων Δυνάμεων κράτησε το θέμα σε χαμηλά ύψη, καθώς διανύουμε ευαίσθητη περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή υπαξιωματικός – που πρόσφατα είχε μετατεθεί στην 116 Π.Μ Αράξου από τη Λάρισα διά λόγους προβλεπόμενης συνυπηρέτησης με τον επίσης στρατιωτικό σύζυγό της – έχει υποστεί σοβαρό κάταγμα α΄ οσφυϊκού σπονδύλου και παρά το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου, κινδυνεύει να μην μπορέσει να περπατήσει και να κινηθεί όπως πριν, λόγω της «ρήξης νωτιαίου μυελού».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα της κατάστασης της υγείας της κοπέλας το έχει αναλάβει προσωπικά ο Αρχηγός ΓΕΑ, που σκοπεύει «να τη στείλει με έξοδα της Π. Α στο εξωτερικό», όπως ακριβώς αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του Πενταγώνου.

Οι συζητήσεις όμως, εντός της 116 Πτέρυγας Μάχης, δεν έχουν σταματήσει. Αφορούν τις συνθήκες ασφάλειας «πτήσεων και εδάφους», σε σχέση με το περιστατικό και το εικαζόμενο υπόβαθρό του. Ολοι, πάντως, περιμένουν το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης η οποία διετάχθη την επόμενη κιόλας ημέρα, για τη διερεύνηση του παρολίγον θανατηφόρου ατυχήματος.

Πηγή: poes.gr , patratora.gr