Tecnam P2002 JF: Το νέο αεροσκάφος που θα αναβαθμίσει τον εκπαιδευτικό στόλο της ΠΑ

Το ιταλικής κατασκευής εκπαιδευτικό αεροσκάφος Tecnam P2002 JF, με το οποίο θα αναβαθμιστεί ο εκπαιδευτικός στόλος της ΠΑ, προσγειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Τατόι.

Εδώ και καιρό η Πολεμική Αεροπορία επιθυμεί να αναβαθμίσει τον στόλο των εκπαιδευτικών αεροσκαφών της που αποτελείται κυρίως από τα αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήρια εκπαιδευτικά αεροσκάφη T2 Buckeye, τα μονοκινητήρια, ελικοφόρα, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-41 και τα μονοκινητήρια, turboprop, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-6Α TEXAN II, στα οποία εκπαιδεύονται οι πιλότοι της ΠΑ. 

Η Πολεμική Αεροπορία έχει επιλέξει να αναβαθμίσει τον στόλο τον γηρασμένων εκπαιδευτικών αεροσκαφών της, τα περισσότερα εκ των οποίων πετούν για περισσότερα από 40 χρόνια, αγοράζοντας τα ιταλικής κατασκευής εκπαιδευτικά αεροσκάφη Tecnam P2002 JF, τα οποίο στο μέλλον θα εκπαιδεύουν τους αυριανούς πιλότους της ΠΑ που θα κληθούν να υπερασπιστούν την πατρίδα μας στους αιθέρες ενάντια σε κάθε εχθρό.

Το Tecnam P2002 JF είναι ένα, ιταλικής κατασκευής, διθέσιο, μονοκινήτηριο αεροσκάφος το οποίο έχει μέγιστη εμβέλεια 568 ναυτικά μίλια, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 226χλμ/ώρα με κινητήρα Rotax 912S ισχύος 100 ίππων, έχει αρκετά χαμηλή κατανάλωση καυσίμων και είναι αρκετά κατάλληλο για την διεξαγωγή εκπαιδευτικών πτήσεων. Το Tecnam P2002 JF είναι μάλιστα διαπιστευμένο και από τον Ευρωπαικό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας. 

Το Tecnam P2002 JF χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των πιλότων της και από την Πολεμική Αεροπορία της Αργεντινής, ενώ κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται από ιδιώτες και σχολές πιλότων.

Η ΠΑ σκοπεύει να δαπανήσει περίπου 2,4 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση των Tecnam P2002.

Δείτε τις εκλπηκτικές δυνατότητες του Tecnam P2002: