Ο αγκυλωτός σταυρός στο μπράτσο του Κασιδιάρη κι ένα ερώτημα για την στρατιωτική ηγεσία

Η φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη από παραλία της Αττικής κάνει το γύρο του διαδικτύου . Και προκαλεί συζητήσεις  και ενδιαφέρον κυρίως για το τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό στο αριστερό του χέρι.

Δεν γνωρίζουμε πότε αποφάσισε ο κ.Κασιδιάρης να κάνει το τατουάζ. Ελπίζουμε να μην το είχε όσο υπηρετούσε στις Ειδικές Δυνάμεις.

Με αφορμή αυτή τη φωτογραφία (από το Πρώτο Θέμα) όμως θα ξαναθέσουμε το ερώτημα προσωπικά πλέον στον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο:

•Αν σήμερα στρατεύσιμος ή ακόμη χειρότερα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων εντοπιστεί με τέτοιο τατουάζ θα έχει συνέπειες; Ναι ή όχι;

Η απάντηση “τα τατουάζ δεν τα απαγορεύει κανένας νόμος” που μας έχει δοθεί κατά καιρούς από διάφορους δεν μπορεί όπως είναι κατανοητό να σταθεί. Και για την ουσία της αλλά και γιατί πολύ πρόσφατα στο Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο έγινε ολόκληρη συζήτηση για την απαγόρευση των τατουάζ …γενικώς! Το άλλο άκρο αυτό.

Θα ανεχθεί η στρατιωτική ηγεσία τέτοια τατουάζ “λατρείας” στο ναζισμό ,στην Βέρμαχτ και στα SS εντός των ΕΔ; Το ερώτημα απλό όπως και η απάντηση για την οποία όμως φαίνεται ότι απαιτείται θάρρος στη σημερινή Ελλάδα.