OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

Αίγυπτος: Ηχηρό και συμβολικό «παρών» Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΝ στα εγκαίνια ναυτικής βάσης

03/07/2021 - 16:27
Α/ΓΕΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Στην Αίγυπτο βρίσκονται σήμερα ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης προκειμένου να παραστούν στα εγκαίνια της νέας ναυτικής βάσης στην περιοχή GARGOUB, στις βορειοδυτικές ακτές της Αιγύπτου.  

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ναυτική βάση της Αιγύπτου χώρας, καθώς εκτείνεται σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Τα εγκαίνια της βάσης, με την ονομασία «3η Ιουλίου», έγιναν από τον πρόεδρο  Αμπντέλ-Φατάχ Ελ-Σίσι και οι Οι δύο Έλληνες αρχηγοί έδωσαν το«παρών» κατόπιν πρόσκλησης του αρχηγού των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, αντιστρατήγου Mohamed Farid Hegazy.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Πρίγκιπας του Αμπού Ντάμπι Mohammed Bin Zayed Al-Nahyan και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Προεδρίας της Λιβύης Μοχάμεντ Αλ Μενφί.  Η παρουσία των Ελλήνων αξιωματούχων στα εγκαίνια της ναυτικής Βάσης της Αιγύπτου εντάσσεται στον άξονα συμμαχιών που οικοδομεί εδώ και καιρό η Αθήνα με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Λιβύη.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 παρακολούθησε την Τελετή Εγκαινίων της νέας Ναυτικής Βάσης με την επωνυμία «3η ΙΟΥΛΙΟΥ» στο GARGOUB, στις Βορειοδυτικές ακτές της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στη Μεσόγειο, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του ομολόγου του Αρχηγού ΓΕΕΔ Αντιστράτηγου Mohamed Farid Hegazy, o οποίος πρόκειται να επισκεφθεί τη χώρα μας από την Δευτέρα 5 Ιουλίου έως την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021.

Τη Ναυτική Βάση «3η ΙΟΥΛΙΟΥ» εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah el-Sisi. Οι παριστάμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολούθησαν εντυπωσιακή διακλαδική επίδειξη, στην οποία παρουσιάστηκαν οι επιχειρησιακές δυνατοτήτων των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα Εγκαίνια της νέας Βάσης σηματοδοτούν την εντυπωσιακή επαύξηση των δυνατοτήτων του Αιγυπτιακού Ναυτικού και του ρόλου της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας της Αιγύπτου ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, με την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην ιστορική τελετή να επισφραγίζει έτι περαιτέρω την ειδική και ισχυρή σχέση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Μεταξύ των επισήμων προσκεκλημένων, ήταν ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης κ. Mohamed al-Menfi, μέλη της Βασιλικής οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μέλη του Υπουργικού συμβουλίου της Αιγύπτου, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας General Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Τζιμπουτί General Zakaria Chiek Imbrahim, καθώς και ο Διοικητής του 5ου Στόλου των ΗΠΑ Αντιναύαρχος Charles Cooper II.

Δείτε και άλλα στιγμιότυπα:

 

Tags: Α/ΓΕΕΘΑΑ/ΓΕΝΑΙΓΥΠΤΟΣΑΛ ΣΙΣΙΕΛΛΑΔΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

Related Posts

ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

«ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2025»: Ολοκληρώθηκε η εθνική διακλαδική άσκηση κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ

03/12/2025 - 17:01
ΜΕΔΟΥΣΑ 14
ΓΕΕΘΑ

«ΜΕΔΟΥΣΑ 14»: Εντυπωσιακές εικόνες από τη συμμετοχή των ελληνικών ΕΔ στην άσκηση στην Αίγυπτο

25/11/2025 - 19:00
Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας Ιορδανίας και Ελλάδας για το 2026 – Τι προβλέπει

25/11/2025 - 11:54

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert