OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε Ευρωπαίους ομολόγους του: Κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος από την τουρκική παραβατικότητα

14/05/2020 - 12:25
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - ΣΑΓΕ
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 13 Μαΐου 2020 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ (European Union Military Committee, EUMC) σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων (Military Committee Conference in Chiefs of Defence Session – MC/CS).

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πρόβαλε προς τους ομολόγους του την ανησυχία του για την πρόσφατη κλιμάκωση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και στο Αιγαίο, συνεπεία της εργαλειοποίησης του φαινομένου εκ μέρους της Τουρκίας, που είχε ως σκοπό την άσκηση πίεσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ευχαρίστησε τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και όλα τα κράτη – μέλη της, που υποστήριξαν την Ελλάδα τόσο σε πολιτικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Επιπρόσθετα εξέφρασε την ικανοποίησή του, όσον αφορά στην έναρξη της επιχείρησης «IRINI», δηλώνοντας ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή με προσωπικό, μέσα και εγκαταστάσεις, και ζήτησε την υποστήριξη του συνόλου των κρατών – μελών, δεδομένης της ζωτικής σημασίας της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου για την ΕΕ.

Επιπλέον, επισήμανε την καθημερινή παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, τονίζοντας τον γενικότερο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος και τις σοβαρές συνέπειες που θα επιφέρει κάτι τέτοιο. Αναφέρθηκε δε, στην πρόσφατη επικοινωνία του με Αξιωματούχους του ΝΑΤΟ επί του θέματος καθώς και στην ανάγκη αλλαγής στάσης εκ μέρους της Τουρκίας, έναντι της οποίας η Ελλάδα πάντοτε τηρεί ετοιμότητα κατάλληλων αντιδράσεων.

Ο Α/ ΓΕΕΘΑ τόνισε την πλήρη και διαρκή υποστήριξη της Ελλάδος στην Κύπρο, της οποίας τα κυριαρχικά δικαιώματα συστηματικά παραβιάζονται από την Τουρκία.

Ο Αρχηγός αναφέρθηκε και στην πανδημία COVID-19 και εξέφρασε προς τους ομόλογούς του τα συλλυπητήρια του για τις απώλειές τους. Έδωσε έμφαση αφενός στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας από τις Ελληνικές ΕΔ, οι οποίες διατήρησαν άθικτη την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και ικανότητα, αφετέρου στη συνδρομή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εν συνεχεία εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες και δράσεις της EΕ, που έχουν σκοπό τη συλλογική και συντονισμένη αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου δεύτερου κύματος του κορονοϊού.

 

Tags: ΑΙΓΑΙΟΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑΓΕΕΘΑΕΒΡΟΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΛΩΡΟΣΣΥΝΟΡΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

«ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2025»: Ολοκληρώθηκε η εθνική διακλαδική άσκηση κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ

03/12/2025 - 17:01
ΜΕΔΟΥΣΑ 14
ΓΕΕΘΑ

«ΜΕΔΟΥΣΑ 14»: Εντυπωσιακές εικόνες από τη συμμετοχή των ελληνικών ΕΔ στην άσκηση στην Αίγυπτο

25/11/2025 - 19:00
Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας Ιορδανίας και Ελλάδας για το 2026 – Τι προβλέπει

25/11/2025 - 11:54

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert