Άσκηση στον Γράμμο διέταξε το ΓΕΕΘΑ με μήνυμα εντός κι εκτός της χώρας

Μια άσκηση – μήνυμα εντός αλλα και εκτός συνόρων. Το ΓΕΕΘΑ ενεργοποίησε τα ξημερώματα τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης στο “βόρειο τομέα” .

Η άσκηση στα βόρεια έχει στόχο να στείλει ένα σαφές μήνυμα και προς τη “ζωηρή” αλλά και εξαιρετικά αδύναμη στρατιωτικά Αλβανία αλλά κι ένα δεύτερο μήνυμα προς τους ανησυχούντες κατοίκους περιοχών στις οποίες στρατόπεδα και μονάδες κλείνουν ειδικά στα βόρεια σύνορα. Το μήνυμα είναι ότι δεν χρειάζονται στρατόπεδα για να νοιώθουν ασφαλείς . Ο στρατός όταν χρειαστεί πάει παντού.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ:

Τις πρωινές ώρες της 10ης Σεπτεμβρίου 2013, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στο πλαίσιο άσκησης «Πυρπολητής 6/13» ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») του Βόρειου τομέα με σκοπό την διεξαγωγή αεροκίνητης ενέργειας καθώς και ανάπτυξη τμήματος ορεινών καταδρομών στον ορεινό όγκο του Γράμμου (περιοχή χωρίου Διποταμία)

Στην άσκηση συμμετέχουν προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων των τμημάτων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βόρειου χερσαίου τομέα καθώς και μεταφορικά Ε/Π του ΣΞ τα οποία θα συνοδεύονται από επιθετικά Ε/Π APACHE.