Διακριτικά στολών: Ποιοι υποστηρίζουν ψευδώς ότι καταργείται το εθνόσημο και γιατί-ΕΔ βεστιάριο!

Η σημαία στο μπράτσο ενός στρατιωτικού υποδεικνύει το Έθνος από το οποίο προέρχεται. Κι αυτό πρέπει να φέρουν οι στρατιωτικοί μας, ειδικά όσοι υπηρετούν στο εξωτερικό.Η διευκρίνηση φαίνεται ότι είναι απαραίτητη ,γιατί ορισμένοι είτε δεν καταλαβαίνουν ,είτε ακόμη χειρότερα παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Με αφορμή την ορθότατη διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Βαγγέλη Αποστολάκη για “ξήλωμα” όλων των διακριτικών που δεν είναι απαραίτητα , υπήρξαν δημοσιεύματα και απόψεις που επιχείρησαν να αποδομήσουν την απόφαση .Και έκαναν λόγο για αφαίρεση εθνόσημου από τις στολές των στρατιωτικών . Σαφής η προσπάθεια να παρουσιαστεί ο Α/ΓΕΕΘΑ ως …αμφιβόλου πατριωτισμού! Κανένα εθνόσημο δεν αφαιρέθηκε . Το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας καταργείται , το οποίο προσφάτως είχαν υποχρεωθεί να φέρουν οι στρατιωτικοί! Άρα όσοι υποστηρίζουν ότι καταργείται το εθνόσημο μάλλον θα πρέπει να “ψαχτούν” καλύτερα για τους πληροφοριοδότες τους οι οποίοι είναι υποστηρικτές των Ενόπλων Δυνάμεων …βεστιάριο.

Το Εθνόσημο είναι ένα και φέρεται στο πηλίκιο.

Η απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Βαγγέλη Αποστολάκη είναι απολύτως ορθή . Και θα έπρεπε να έχει ληφθεί εδω και αρκετό καιρό. Ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσει τις «συνετχνιακές ευγένειες» και θα προχωρήσει και σ΄ άλλες διορθώσεις. Και κυρίως θα αρχίσει να ασχολείται γρήγορα και αποφασιστικά με τα μεγάλα προβλήματα του προσωπικού. Τα όσα παρέλαβε χρειάζονται αποφάσεις αλλά κυρίως δράσεις. Έχουμε επισημάνει ότι χρόνος ήδη τρέχει για τον Α/ΓΕΕΘΑ. Και είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του.