OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

Φρεγάτες: Τετ-α-τετ Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου με τον Αρχηγό του Βρετανικού Royal Navy

22/06/2021 - 18:30
φρεγάτες
Share on FacebookShare on Twitter

Τετ-α-τετ είχε σήμερα Τρίτη 22 Ιουνίου, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Αρχηγό του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού (First Sea Lord and Chief of the Naval Staff) Ναύαρχο Tony Radakin CB ADC, όπου και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων είναι και οι φρεγάτες που θέλει να αποκτήσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, οι Βρετανοί κάνουν «απόβαση» στην χώρα με στόχο να πείσουν την ελληνική πλευρά για την πρότασή τους, πραγματοποιώντας επαφές με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των οποίων συναντήθηκε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και ο Ναύαρχος Tony Radakin, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Ακόλουθος Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Captain Alex Bush RN.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα διάθεσης και συνεργασίας, ενώ εξετάστηκαν οι προοπτικές που διανοίγονται στην επίτευξη κοινών στόχων, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως είχε συζητηθεί και σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Α/ΓΕΕΘΑ και του Βρετανού ομολόγου του, General Sir Nick Carter.

Καταγράφηκε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων για σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις ιδιαιτερότητες του ευρύτερου περιβάλλοντος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Η βρετανική προσφορά για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού

Υπενθυμίζεται ότι οι Βρετανοί θα παρουσιάσουν στην ελληνική πλευρά τις βελτιώσεις της βρετανικής προσφοράς και θα δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για τις επιχειρησιακές δυνατότητες της νέας φρεγάτας Arrowhead 140 και των δύο πλοίων Type 23 του Βασιλικού Ναυτικού τα οποία διατίθενται ως ενδιάμεση λύση μέχρι τη ναυπήγηση των νέων φρεγατών.

Επίσης, ενδιαφέρονται να ναυπηγήσουν για λογαριασμό της Ελλάδας 4 νέες φρεγάτες Arrowhead 140 που ήδη ναυπηγούνται για το Βασιλικό Ναυτικό. Όπως έχει γίνει γνωστό από τις προηγούμενες επαφές που είχε η βρετανική πλευρά με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού, στην προσφορά των Βρετανών υπάρχει και η πρόβλεψη για μεταφορά τεχνογνωσίας στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία.

φρεγάτες

Η βρετανική πρόταση επίσης περιλαμβάνει την παραχώρηση δύο φρεγατών Type 23 από τα αποθέματα του Πολεμικού Ναυτικού από τις 13 που συνολικά διαθέτει σε υπηρεσία. Τα πλοία αυτού του τύπου έχουν ηλικία από 30 (το παλαιότερο) έως 18 ετών (το νεότερο) και έχουν υποστεί εκσυγχρονισμό μέσης ζωής.

Αύριο το απόγευμα, στην ακτή Μιαούλη, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τους αξιωματικούς του Βρετανικού Ναυτικού στη φρεγάτα Type 23 HMS Kent η οποία ναυπηγήθηκε το 1997 και εκσυγχρονίστηκε τα προηγούμενα χρόνια. Ο εμπορικός ακόλουθος της βρετανικής πρεσβείας θα παρουσιάσει στα Μέσα Ενημέρωσης αναλυτικά την βρετανική πρόταση ενώ στην παρουσίαση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρίας Babcock International και της εταιρίας Thales που κατασκευάζει ηλεκτρονικά συστήματα του πλοίου.

Tags: ROYAL NAVYΑ/ΓΕΕΘΑΑ/ΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣΓΕΕΘΑΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΦΡΕΓΑΤΕΣ

Related Posts

Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Τεχνητή νοημοσύνη, UAVs, κυβερνοασφάλεια και αξιοποίηση Διαστήματος αποτελούν στρατηγικούς πολλαπλασιαστές ισχύος

15/12/2025 - 15:51
ΓΕΕΘΑ - ΤΝΕΕ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Τα μέλη του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων αποκτούν το «σπίτι» τους [pics]

12/12/2025 - 15:11
Loyal Dolos
ΓΕΕΘΑ

Loyal Dolos 25: Ολοκληρώθηκε η άσκηση του Στρατηγείου NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη [pics]

11/12/2025 - 21:25

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1915 οι Γάλλοι καταλαμβάνουν το Καστελόριζο για να μπει η Ελλάδα στην Αντάντ

Λίβανος: Στο στόχαστρο του Ισραήλ μέλη της Χεζμπολάχ – Τουλάχιστον 2 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Πέρασε από την Βουλή ο προϋπολογισμός του 2026 με 159 «ναι» και 136 «όχι»

Κρεμλίνο: Η συμμετοχή των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις «δεν προμηνύει τίποτα καλό»

FCAS: «Πολύ απίθανο» να συνεχίσει το πρόγραμμα των μαχητικών μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας

NH90 Sea Tiger: Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε το πρώτο του ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου

Βρετανία: Μετά την καταδίκη πολιτικού για φιλορωσική προπαγάνδα επανεξετάζονται οι ξένες «παρεμβάσεις» στο πολιτικό σύστημα

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

Top News

Τσίπρας: «Όποιος εμμένει στο αριστερόμετρο και στα λάθη των άλλων, δεν έχει ψελλίσει τα δικά του λάθη»

Γη της ελιάς - επόμενo επεισόδιo: Ένα υποτιθέμενο λάθος του Παυλή κοστίζει πάρα πολύ ακριβά στην Αλεξάνδρα και τον αφήνει εκτεθειμένο

Αλμπέρτο Εσκενάζυ: Η σύζυγός του Μαίρη, μιλά για τον θάνατό του - «Όλοι όσοι τον αγαπούσαν ήταν εκεί τα ξημερώματα»

Νίκος Πλακιάς: Η Μαρία Καρυστιανού πλέον θα κρίνεται ως πολιτικός και όχι ως συγγενής

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert