OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Χωρίς ασκήσεις μεγάλης κλίμακας το επόμενο 15θήμερο – Δεν θα γίνει προς το παρόν η «Καταιγίδα»

09/05/2020 - 23:33
ΓΕΕΘΑ - Καταιγίς
Share on FacebookShare on Twitter

Η κανονικότητα μπορεί να αποκαθίσταται σταδιακά στις Ένοπλες Δυνάμεις, ωστόσο ο κορονοϊός βάζει «στον πάγο» για τουλάχιστον άλλες 15 μέρες την επιχειρησιακή εκπαίδευση σε μεγάλη κλίμακα, συμπεριλαμβανομένης και της μεγάλης ναυτικής άσκησης «Καταιγίδα».

Άλλωστε όπως ανέφερε το OnAlert ήδη από τις 28 Απριλίου «Η στρατιωτική δραστηριότητα θα επανέλθει σταδιακά και εκτιμάται ότι τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι εθνικές ασκήσεις».

Το ΓΕΕΘΑ πάντως εκτιμώντας πως είναι «σχεδόν βέβαιη η επιστροφή της υβριδικής απειλής της Τουρκίας στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα μας»,  επισημαίνει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να μείνουν αλώβητες απέναντι στην πανδημία -όπως το έχουν καταφέρει μέχρι τώρα- κι αυτό «προς διασφάλιση της επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των ΕΔ στον ύψιστο βαθμό».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ:

  • Οι προφανείς ιδιαιτερότητες αυτής της κρίσιμης για τη δημόσια υγεία περιόδου επιβάλλουν τη συνέχιση και για το επόμενο τουλάχιστον δεκαπενθήμερο της πρόσκαιρης αναστολής των δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης μεγάλης κλίμακας, προς διαφύλαξη του εξαιρετικά χαμηλού ποσοστού κρουσμάτων COVID-19 στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ποσοστό το οποίο στην κορύφωση της πανδημίας στη χώρα μας δεν ανήλθε πέραν του 0,05% της δύναμης τους.
  • Η διασφάλιση της επιχειρησιακής ικανότητας και ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψίστης σημασίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Η σχεδόν βέβαιη επιστροφή της υβριδικής απειλής της Τουρκίας στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα μας, όπως αυτή ομολογείται και διαρκώς επαναλαμβάνεται από τα χείλη Τούρκων αξιωματούχων σε κάθε ευκαιρία, επιβάλλει σύνεση προς διασφάλιση της επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των ΕΔ στον ύψιστο βαθμό για να μείνουν αλώβητες έναντι της πανδημίας.
  • Με γνώμονα λοιπόν το εθνικό και επιχειρησιακό συμφέρον θα ακολουθήσουν και οι ΕΔ τα προσεκτικά και σίγουρα βήματα που υπαγορεύει η Κυβέρνηση για όλη την Ελληνική κοινωνία, όπως και πρωτοπόρες άλλωστε τα ακολούθησαν με δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις και όταν η χώρα έμπαινε στην κρίση του κορονοϊού, με λαμπρά όμως αποτελέσματα όπως απεδείχθη, τα οποία δεν πρέπει να διακυβευθούν με κανέναν τρόπο.
  • Οι επιχειρησιακές δραστηριότητες μεγάλης και μεσαίας κλίμακας και τα αντικείμενα επιχειρησιακής εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν σε εύθετο χρόνο και όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Και πάντα με γνώμονα τη διατήρηση και προστασία του υψηλού επιπέδου της μαχητικής ικανότητας, της υγείας του προσωπικού και της διαθεσιμότητας των Μονάδων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εν μέσω της πανδημίας, αυτό επετεύχθη στον ύψιστο βαθμό με κόπο και στερήσεις, κατατάσσοντας τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μεταξύ των ελαχίστων παγκοσμίως που κατάφεραν κάτι τέτοιο.
Tags: ΑΣΚΗΣΗΓΕΕΘΑΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚΑΤΑΙΓΙΔΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Related Posts

ΓΕΕΘΑ - Αρμενία
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Yπεγράφη το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» για το 2026

19/12/2025 - 16:35
Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Τεχνητή νοημοσύνη, UAVs, κυβερνοασφάλεια και αξιοποίηση Διαστήματος αποτελούν στρατηγικούς πολλαπλασιαστές ισχύος

15/12/2025 - 15:51
ΓΕΕΘΑ - ΤΝΕΕ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Τα μέλη του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων αποκτούν το «σπίτι» τους [pics]

12/12/2025 - 15:11

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: «Δεν σχεδιάζεται τριμερή συνάντηση με ΗΠΑ – Ουκρανία για τον τερματισμό του πολέμου»

Ο Ερντογάν στην παραλαβή του υποβρυχίου Hizir Reis: «Δεν έχουμε καμία βλέψη στα εδάφη κανενός – Θέλουμε ειρήνη»

Ρωσία: «Εποικοδομητικές οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία»

Ιράκ: Οι ένοπλες οργανώσεις συζητούν τον αφοπλισμό τους αλλά ζητούν την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων

Δυτική Όχθη: Δύο νεαροί Παλαιστίνιοι νεκροί μετά από συμπλοκή με δυνάμεις των IDF

Ιράν σε Βενεζουέλα: «Έχετε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας απέναντι στην πειρατεία και την διεθνή τρομοκρατία των ΗΠΑ»

Λωρίδα της Γάζας: «Έχει σημειωθεί πρόοδος στην εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου» λέει ο απεσταλμένος του Τραμπ

Ο Πούτιν είναι έτοιμος για διάλογο με τον Μακρόν για την Ουκρανία αν υπάρχει «πολιτική βούληση»

Top News

ΟΠΕΚΕΠΕ: Για παράνομες επιδοτήσεις άνω των 120.000 ευρώ ελέγχεται ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων Κωνσταντίνος Ανεστίδης

Πέτρος Κωστόπουλος για Γιώργο Μαζωνάκη: Πριν από 4 χρόνια θα ήταν στην πυρά, τώρα δεν έγινε «cancel»

Καιρός Χριστουγέννων: Βροχές και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Τατόι: Σε ιδιώτη 24 «ιστορικά» κτίρια ώστε να γίνουν ξενώνες και εστιατόρια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert