OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Επίσκεψη του υποδιοικητή της US EUCOM – Η συνάντηση με τον Στρατηγό Φλώρο [pics]

08/08/2023 - 18:22
ΓΕΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Την Τρίτη 08 Αυγούστου 2023 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ (United States European Command – U.S. EUCOM) Lieutenant General (USAF) Steven L. Basham και την Civilian Deputy Commander της U.S. EUCOM, Ambassador Kate Marie Byrnes, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στο ΓΕΕΘΑ.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την συνδρομή των Η.Π.Α. στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Χώρα μας, και επισήμανε τις ιδιαίτερες προκλήσεις ασφάλειας που αναδύονται στην ευρύτερη περιοχή λόγω των υφιστάμενων εστιών αστάθειας στην Συρία, στην Λιβύη, στον Λίβανο και στα Βαλκάνια.

Τόνισε επίσης το ρευστό γεωστρατηγικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί λόγω της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καθώς και στις επιπτώσεις του αναθεωρητισμού στην ευρύτερη περιοχή, που έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας στην αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη.

Αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο της Χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, που επιδιώκει την δημιουργία νέων παραγωγικών σχέσεων με φίλους, εταίρους και συμμάχους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την συμμετοχή σε τριμερή και πολυμερή σχήματα συνεργασίας τα οποία συνολικά στοχεύουν στην εδραίωση της ειρήνης και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην πολυεπίπεδη αμυντική συνεργασία και στις άριστες στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, εντός του πλαισίου της αναβαθμισμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defence Cooperation Agreement (MDCA)], τονίζοντας τον σημαντικά μεγάλο αριθμό των συνεκπαιδεύσεων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των 2 Χωρών, μεταξύ των οποίων η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ», η Διακλαδική Συμμαχική Δράση «NEPTUNE STRIKE» καθώς και η πρόσφατη συνεκπαίδευση μεταξύ των Ελληνικών ΕΔ και του Αεροπλανοφόρου USS GERALD R. FORD (GRF).

ΓΕΕΘΑ

Αναφέρθηκε επίσης στην διαρκή προσπάθεια διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, που ενισχύεται με την μεταστάθμευση δυνάμεων των Combat Aviation Brigade (CAB) στο Στεφανοβίκειο του Βόλου και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9 REAPER στην Λάρισα, καθώς και στην στρατηγική αξία της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης ως προς την παροχή σημαντικών διευκολύνσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις τόσο των ΗΠΑ όσο και άλλων Συμμάχων και εταίρων μας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε για μια ακόμη φορά την προσήλωση της Χώρας μας στον σταθεροποιητικό ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή, όντας ένας αξιόπιστος σύμμαχος με ισχυρές ΕΔ που σέβεται τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις του στο πλαίσιο των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, και παρουσία του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχου Φραγκίσκου Λελούδα ΠΝ, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Διευθυντή του Κλάδου Στρατηγικής – Πολιτικής – Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχο (ΕΑ) Απόστολο Μητσόπουλο σε θέματα αμυντικής πολιτικής καθώς και τρεχουσών γεωπολιτικών εξελίξεων στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ ΑΛ. ΠΑΠΑΓΟΥ».

Ακολούθως, ο Lieutenant General (USAF) Steven Basham και η Ambassador Kate Marie Byrnes, συναντήθηκαν με τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, όπου και συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Tags: U.S EUROPEAN COMMANDΓΕΕΘΑΗΠΑΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

Related Posts

ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το «Κοινό Σχέδιο Δράσης» Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου για το 2026

29/01/2026 - 20:45
ΓΕΕΘΑ - ΚΕΝΑΠ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: «Άλλαξαν χέρια» οι διοικήσεις του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) και του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ)

23/01/2026 - 18:53
ΓΕΕΘΑ - ΝΑΤΟ
ΓΕΕΘΑ

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO στις Βρυξέλλες

23/01/2026 - 11:09

Διαβάστε Επίσης

Η Ουκρανία ευχαριστεί τον Έλον Μασκ για τα «μέτρα» που έλαβε ώστε ρωσικά drones να μην μπορούν να χρησιμοποιoύν το Starlink

Νίκος Δένδιας: «Oι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ακρογωνιαίος λίθος της ύπαρξης της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει σημαντική απειλή»

Πακιστάν: Πάνω από εκατό νεκροί σε επιθέσεις αυτονομιστών στην Μπαλουτσιστάν

Χαμενεΐ: «Οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν θα πυροδοτούσε έναν περιφερειακό πόλεμο»

Ζελένσκι: Νέα τριμερής Ουκρανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ στις 4-5 Φεβρουαρίου στο Άμπου Ντάμπι

Γάζα: Το Ισραήλ ανοίγει ξανά το πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο – «Περιορίζεται στην μετακίνηση κατοίκων»

Ουκρανία: Δύο νεκροί στη Ντνίπρο από επίθεση ρωσικών drones – Προετοιμασία για το νέο γύρο συνομιλιών

Δανία: «Τραμπ ζήτα συγγνώμη!» – Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά των δηλώσεων για τους στρατιώτες του NATO στο Αφγανιστάν [pics]

Top News

Αλέξανδρος Μπουρδούμης για Πέτρο Φιλιππίδη: Δεν έχω να συγχωρέσω κάτι, δεν είμαι εκκλησία

Η κακοκαιρία «έπνιξε» τα παράλια της Λάρισας - Δρόμοι και θάλασσα έγιναν ένα, πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις

Ρία Ελληνίδου για το σεξιστικό σύνθημα οπαδών: Το αντιμετώπισα με πλάκα, δεν πήγαμε σε χορό λογιστών

Πώς η Νίκι Μινάζ έγινε από επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ, η μεγαλύτερη θαυμάστριά του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert