ΓΕΕΘΑ: τώρα τρέχει με 1000 για τη Χρυσή Αυγή!

Μέχρι και λίγη ώρα πριν γίνει γνωστή η εντολή Αβραμόπουλου για έρευνα και στις Ένοπλες Δυνάμεις σχετικά με “στρατιωτική εκπαίδευση” χρυσαυγιτών, στο ΓΕΕΘΑ αντιμετώπιζαν το ζήτημα “χαλαρά”. Όπως τους τελευταίους 12 μήνες.

Μπορεί τα όσα γράφονται και λέγονται να αποδειχτούν υπερβολικά . Και μακάρι να είναι έτσι. Όμως προκύπτει ένα ερώτημα: 12 μήνες τώρα πολλοί δημοσιογράφοι, όχι μόνο εδώ στο Onalert αλλά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης έχουν εκφράσει τους προβληματισμούς τους για την διείσδυση της ΧΑ στις ΕΔ. Έχουν μεταφέρει γεγονότα και περιστατικά ασύλληπτα . Μεμονωμένα ίσως αλλά σοβαρά. Ουδέποτε η στρατιωτική ηγεσία έδειξε να ανησυχεί . Δεν τόλμησε ποτέ ούτε καν να διερευνήσει τα όσα γράφονταν . Και δεν προέρχονταν βέβαια όλα αυτά από το μυαλό και τη φαντασία των συντακτών.

Η συνηθισμένη αντίδραση ήταν “δώστε μας στοιχεία και ονόματα”! Επειδή πολλές φορές οι δημοσιογράφοι έχουν -δικαιολογημένα κάποιες φορές- κατηγορηθεί ότι παριστάνουν τους ανακριτές και τους δικαστές ήταν τουλάχιστον ακατανόητο…το αίτημα!

Είναι σαφές ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτή την νοσηρή κατάσταση. Αλλά για να προσχωρήσουμε στην άποψη του ΓΕΕΘΑ πως “ότι γίνεται στην κοινωνία ,γίνεται και στις Ένοπλες Δυνάμεις”, θα σημειώσουμε ότι στη κοινωνία έπρεπε να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος για να συνειδητοποιήσουμε -όσοι δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει- ότι μια μειοψηφία κάνει ότι θέλει στη χώρα. Συνεπώς τους μικρούς πυρήνες που πιθανόν να υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις καλό είναι να τους αντιμετωπίσουμε έγκαιρα.

Τέλος θα θέλαμε να ρωτήσουμε αν η στρατιωτική ηγεσία έχει ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη για όλες αυτές τις “πολιτοφυλακές” οι οποίες λειτουργούν και εκπαιδεύουν κόσμο …σε καταδρομικές επιχειρήσεις όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που οι ίδιοι “ανεβάζουν” στο διαδίκτυο.