«Στρατηγός» της αστυνομίας, εναντίον στρατηγού Κωσταράκου

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μπορεί να στηρίζει με όλη του τη δύναμη τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο, όπως έγραψε το Onalert,ωστόσο ο στρατηγός συνεχίζει να δέχεται πυρά επικρίσεων για την επιλογή του να χειριστεί προσωπικά το θέμα της εισβολής στο ΥΕΘΑ.
Από τα πολλά που έχουν γραφτεί, εναντίον του Α/ΓΕΕΘΑ ,ξεχωρίσαμε το άρθρο του Επίτιμου Υπαρχηγού της ΕΛΑΣ Γ.Παπαδημητρόπουλου, ο οποίος έγραψε στο bloko.gr για το ζήτημα του Α/ΓΕΕΘΑ:

“Η προχθεσινή αψυχολόγητη και επιπόλαια ενέργεια του Α/ΓΕΕΘΑ μούφερε στη μνήμη το συγχωρεμένο το Νίκωνα τον Αρκουδέα, ένα καλοκάγαθο, έργατη, Αξιωματικό της ΕΛΑΣ που όργωνε την Αθήνα, σαν κατώτερος Αξ-κός με την ντουντούκα του, που δυστυχώς διετήρησε και σαν Αρχηγός της ΕΛΑΣ, ας είναι αναπαυμένη η ψυχή του.
Από τότε κύριοι αρχίζει η πλήρης εξάρτηση από την πολιτική ηγεσία, γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά Αρχηγοί να ηγούνται επιχειρήσεων (Νιόβης, Κατάρα) από τότε που αρχίζει η απαξίωση της πολιτικής, προς την φυσική ηγεσία;
Ναι δεν μπορεί ο Υπουργός να λέει παρουσία του Αρχηγού «είστε για τα μπάζα» εκθέτοντας ένα ολόκληρο Σώμα χωρίς καμία αντίδραση, ούτε ο Υπουργός να λέει στον Αρχηγό «χάσου από μπροστά μου» παρά την χλιαρή διάψευση που έγινε. Φθάσαμε εδώ που φτάσαμε κύριε Α/ΓΕΘΑ διότι οι προκάτοχοί σας δεν αντέδρασαν, αλλά και κανείς ανώτατος Αξ-κός, σε κείνη την κατάπτυστη εγκύκλιο του Μπεγλίτη, δεν ξέρω τότε τη βαθμό είχατε κύριε Αρχηγέ, αλλά πάντως ήσασταν ανώτατος, να λοιπόν τι πάθατε.

Δεν αρκεί κύριε Αρχηγέ να βγαίνει κάποιος πρώτος από τα σχολεία, η πρωτιά είναιι, όταν θίγεσαι, να αντιδράς ανάλογα, δηλαδή «το καπελάκι και στο σπίτι», «αρχή άνδρα δίκνυση» αυτό όμως δεν το είδα, από κανένα σας, και σας φόρτωσε η πολιτική ηγεσία και την γελειότητα της απόπειρας πραξικοπήματος. Πως είναι δυνατό κύριε Αρχηγέ (βέβαια δεν θα απολογηθείτε εσείς  για τους προκατόχους σας) να υπάρχουν αιχμές για εκτροπή και οι καρατομηθέντες να φιγουράρουν Υπουργοί και Υφυπουργοί της Εθνικής Αμύνης αυτό μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί. Κύριε Α/ΓΕΘΑ, κατά τάξιν είμαι πολύ αρχαιότερός σας, ένα σας λέω «σώστε ότι αξιοπρέπεια σας απέμεινε».

Παραιτηθείτε, δεν μπορείτε να ηγείσθε μετά από αυτό. Δεν νομίζω πουθενά στον κόσμο το Πεντάγωνο να το φρουρεί η Αστυνομία που της τα «φόρτωσαν» είναι λάθος κύριε Υπουργέ, Κύριε Υπουργέ Δημοσίας Τάξης εκεί που κάνει λάθη η Αστυνομία θα σας το πω ευθαρσώς, εδω γιατί; Η αναζήτηση ευθυνών στην Αστυνομίας, αλλά φρουρείται απ’ ότι επίλεκτο διαθέτει το στράτευμα, εδώ που ήσαν, ούτε Αξ-κός επιφυλακής, ούτε διοικητής στρατοπέδου τι μπάχαλο ήταν αυτό. Θα ψέξω λίγο τους διαδηλωτάς που δεν σεβάστηκαν το χώρο, αλλά δεν μπορείς από ανθρώπους που πεινάνε να τους ζητάς την κεφαλή «επί πίνακις», ήταν λάθος τους και δεν συμφωνώ με βουλευτή που είπεΑ «ε, δεν μπήκαν και Τούρκοι», λάθος σας κύριε Βουλευτά, διότι αν πάμε έτσι και Τούρκοι και τρομοκράτες θα μπουν εκεί και πολλοί άλλοι και είναι κρίμα να απαξιώνετε το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων.

Ναύαρχε – Υφυπουργε, δεν με πείσατε με τις απαντήσεις στο θέμα, αλλά μάλλον δεν πείσατε και κανέναν. Πως θα με πείσετε όταν δεν ήστε πολιτικός, ότι θα δίδαντε την σωστή λύση, εδώ δεν αντιδράσατε σαν Α/ΓΕΝ στον Μπεγλίτη και σας καρατόμησε φορτώνοντας σ’ όλους σας την γελειότητα της απόπειρας. Είμαι ο τελευταίος που θα απαξιώσω το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και του κλάδου των Αξ-κών, αλλά δυστυχώς, δεν είναι συμπεριφορές αυτές ηγητόρων, για άλλη μαι φορά λέω «αρχή άνδρα δείκνυσι», «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κύριοι συνάδελφοι» αποδείξτε το.

Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κωσταράκος:»Γιατί κατέβηκα απέναντι στους «εισβολείς». Ο Α/ΓΕΕΘΑ εξηγεί γιατί «βγήκε μπροστά»


Εισβολή στο ΥΕΘΑ: Αναζητούν «εξιλαστήρια θύματα».

«Εισβολή» στο ΥΕΘΑ: οι «δικαιολογίες» ,τα λάθη και η θύελλα που έρχεται!