Κωσταράκος: «Η κρίση είναι ευκαιρία»! Για νέες περικοπές;

Ως ευκαιρία είδε το ΓΕΕΘΑ την οικονομική κρίση ,σύμφωνα με όσα είπε σε ομιλία του για την θέση των Ενόπλων Δυνάμεων στο νέο περιβάλλον ασφαλείας της αν.Μεσογείου! Ποια είναι η ευκαιρία κατά τον κ.Κωσταράκο;

“Όσο κοινότυπο και τετριμμένο κι αν ακούγεται, στο ΓΕΕΘΑ η οικονομική κρίση αντιμετωπίσθηκε ως ευκαιρία. Ευκαιρία για την επανεξέταση από μηδενικής βάσεως των μέχρι τώρα θεωρούμενων ως ταμπού. Ευκαιρία για την αναθεώρηση παγιωμένων πρακτικών και την αμφισβήτηση ζητημάτων τα οποία μέχρι τώρα αντιμετωπιζόντουσαν με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Ευκαιρία για την αναζήτηση έξυπνων και αποδοτικότερων λύσεων για την επίτευξη του αδιαπραγμάτευτου τελικού στόχου που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, τόσο για τον Έλληνα πολίτη ο οποίος θέλει να εργαστεί και να δημιουργήσει όσο και για τον ξένο επενδυτή, ο οποίος θέλει να εμπιστευτεί τα κεφάλαιά του στη Χώρα παράγοντας ανάπτυξη”.

Χωρίς να θέλουμε να είμαστε κακόπιστοι θα λέγαμε ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον η μοναδική ευκαιρία που έχει αξιοποιηθεί από την κρίση είναι η λαίλαπα κατά των στρατιωτικών. Τίποτα άλλο. Η επανεξέταση των ταμπού και η αναθεώρηση παγιωμένων πρακτικών δεν έχει γίνει ακόμη τουλάχιστον αντιληπτή από κανένα και πιθανότατα αυτό θα το καταλάβει σύντομα και ο ίδιος ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Αμέσως μετά ο κ.Κωσταράκος είπε επιχειρώντας να αποδείξει γιατί η κρίση τελικά θα ωφελήσει:

“Το αποτέλεσμα αυτής της αναθεωρητικής μας σκέψης απεικονίζεται στη Μελλοντική Δομή Δυνάμεων που σας ανέφερα και η οποία βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης από την πολιτική ηγεσία. Η Δομή αυτή έχει λάβει υπόψη της όλες τις εξελίξεις και τις διαμορφούμενες ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή γεωπολιτικού ενδιαφέροντος και είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσει σε Ένοπλες Δυνάμεις πολύ καλύτερα προετοιμασμένες για να ανταποκριθούν στα έργα που τους ανατίθενται από την Πολιτεία”.

Μόνο μία παρατήρηση: δομή χωρίς ανθρώπινο δυναμικό που να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς δεν μπορεί να υπάρξει .Όσο αποτελεσματική κι αν φαίνεται στα σχέδια και στις προτάσεις των επιτελών του ,όσο “προωθημένη” και “έξυπνη” κι αν εμφανίζεται. Δυστυχώς φαίνεται ότι η ουσία του προβλήματος των Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα διαφεύγει και από την στρατιωτική ηγεσία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι όμως υπάρχει η Defensys! Ημερίδα με «γκεστ-σταρς» Παναγιωτόπουλος-Κωσταράκο

Γενικό πωλητήριο στις Ένοπλες Δυνάμεις! Πουλάνε ακόμη και τη ΛΑΕΔ!

Γιατί «κάλυψε» τον Σταϊκούρα ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος;